Nymanns Månedsmagasin - April 2010
Er det væskeophobninger der gør dig tyk?

Dit indtag af vand kan være en af de faktorer der påvirker din vægt. Se videoen nu.



Drik dig slank og fast i vand
Du kan drikke vand fra hanen, vand med bobler, med citron, kildevand, vand med lime, vand på flaske, vand med brus, vand i glas, vand fra brønden. Vandet virker udrensende, så affaldsstofferne kommer ud af kroppen. 60-70 % af kroppens vægt er vand. Når du drikker vand, så næres dine celler og dine organer fungerer bedre.

Tørst kan tolkes som sult
Tørst og sultsignaler kommer fra det samme sted i hjernen og derfor kan tørst nogle gange tolkes som sult. Vær derfor sikker på at din krop får den tilstrækkelige mængde vand den har brug for, så du ikke spiser når du i virkeligheden er tørstig.

Drik før og efter at du har spist - ikke mens!
Drik vand, 1/2 time før du spiser, og undgå at drikke mens du spiser. Du må gerne nippe til vandet, mens du spiser, men du skal ikke indtage store mængder. Store mængder vand hæmmer fordøjelsen i mavesækken.

Det tager tid at vænne sig til at drikke mere vand
Hvis du i de sidste 10 år udelukkende har dækket din krops behov for væske med kaffe og cola light, så kan man sige, at dine celler er gearet til at "spare på vandet. De har vænnet sig til forholdene. Det tager også tid for dem at vænne sig til at de nu kan få næring nok - og du vil opleve at skulle rende oftere på toilettet i de første uger hvor du drikker tilstrækkeligt. Men hold ud: Det varer kun kort tid.




Ting du kan gøre lige nu
Drik 1/3 af din kropsvægt i deciliter vand dagligt

  • Drik et glas vand, lige når du står op
  • Drik 1/4-1/2 liter vand, 1/2 timer før du spiser dit hovedmåltid.
  • Drik når du går på toilettet
  • Hav vand stående på flaske eller i glas i køleskabet så det er let at tage en slurk.
  • Fyld nogle halvlitersflasker med vand og stil dem på dit arbejdsbord, så du kan holde øje med, hvor meget du får drukket.
  • Varier dit valg af vand, så det ikke bliver kedeligt: Kildevang, danskvand, mineralvand, postevand, vand med citron, vand med appelsin, drik det af plastik, af glas, af krystal. Gør det lidt spændende!

 

Birgittes favorit knækbrød
 
– glutenfrit naturligvis!


Opskrift af: Eva Jensen, min kære mor.


Du skal bruge:

  • 1 dl. hørfrø (sættes i blød i min. 1 time i 1 dl. vand)
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner eller græskarkerner (eller halvt af hver)
  • 1 dl. boghvedegryn
  • 2 dl. fuldkornsrismel
  • 1 dl. majsmel
  • 1 dl. olivenolie
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. økologisk bagepulver
  • 1 tsk. naturligt salt
  • 3 tsk. Fiber HUSK

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug en grydeske. Massen bliver meget klistret. Placér halvdelen af dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir over og udrul dejen til en flad pandekage med en kagerulle.

Du ruller ovenpå bagepapiret (at rulle på selve dejen er ikke muligt, da den er så klistret). Gentag med den anden halvdel af dejen. Så fjerner du øverste stykke bagepapir fra ”pandekagerne” og opdeler dem i passende stykker med en pizzakniv eller en skarp kniv. Ind i ovnen med det hele i 20 minutter ved 180 grader.

Afkøles på en brødrist og opbevares i et lufttæt glas eller en kagedåse.