Jeg er stor fan af økologiske fødevarer. Mest fordi de fleste af dem smager bedre end de konventionelle – og så er der en stor forskel på de regler, der er for hvordan økologiske fødevarer må behandles i forhold til konventionelle fødevarer. Der må fx kun bruges 38 forskellige E-numre i økologiske fødevarer, hvor i konventionelle fødevarer må der bruges 350 forskellige. Så allerede der sparer du en masse unødige stoffer ved at købe økologisk. MEN når det er sagt, så er en fødevare ikke sund, bare fordi den er økologisk! Økologiske lakridser er ikke meget bedre end dem fra Lagerman!

Selvfølgelig vil det være en perfekt verden, hvis alle havde mulighed og råd til at købe alle fødevarer økologisk, men det har vi jo ikke. Nogle har ikke råd og andre har ikke let adgang til det. Og det gode er, at fødevarer ikke behøver at være økologiske for at være gode og sunde. De danske landmænd er nemlig rigtigt dygtige til at dyrke kød, korn og grønsager på en god måde – også når det ikke er økologisk.  Så vælg danske fødevarer, når du har mulighed for det. (det sparer også en masse CO2). Specielt danske grønsager er rigtigt gode.

De eneste fødevarer jeg generelt anbefaler, at du udelukkende bruger økologisk er de meget fede fødevarer som fx smør og olier – og også gerne de fede kød må være den økologiske slags. Og alle andre fødevarer kan du vælge som du har lyst.

Det skal nemlig ikke være besværligt at leve sundt og økonomi må heller ikke være en forhindring eller en undskyldning for at leve sundt.