Browsing Archive: August, 2010

Hav selv respekt for dit valg – så får andre det også!

Posted by Birgitte Nymann on Friday, August 27, 2010,

Når du laver ændringer i den måde du lever på, kræver det at du har tålmodighed med dine omgivelser. De har jo ikke ændret noget i deres liv, og vil derfor forsætte med at gøre de ting de altid har gjort. Hele forandringen ligger hos dig, i hvert fald i det første stykke tid.

Bliver man tilbudt en cigaret og siger; ”nej tak, jeg ryger ikke”, så kunne det aldrig falde personen ind at sige; ”jo, kom nu, bare en enkelt, vær nu lidt god ved dig selv!” Men handler det om mad, ...


Continue reading ...
 

Du har det altid så godt som du kan have det

Posted by Birgitte Nymann on Thursday, August 26, 2010,

Din krop er helt unik på alle måder, som du nok allerede ved. Den ønsker altid, at du skal have det bedst muligt. Eller rettere at den skal have det bedst muligt og dermed har du det bedst muligt. Det betyder at alt hvad du udsætter din krop for det forsøger den at tilpasse sig til på en eller anden måde og skabe mindst muligt ubehag for dig. Når du fx er influenzaramt og føler at du aldrig har været så syg før, så kan du faktisk sige til dig selv, at du har det så godt som din ...


Continue reading ...
 

Kropsformer i Ha' det godt!

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, August 24, 2010,
DR1 har sendt programmet Ha' det godt med mig som gæst. Se programmet her og bliv klogere på din kropsform og hvad du kan gøre for at optimere den - hvis du har lyst til det. Nymanns Slankeskoler der starter i Ringsted, Skanderborg og Varde til september giver dig de præcise retningslinjer for de enkelte kropsformer.

Se DR1 programmet Ha' det godt - klik her!


Læs mere om Nymanns Slankeskoler - klik her!

Continue reading ...
 

Hvordan ser du ud, når du er sund??

Posted by Birgitte Nymann on Sunday, August 22, 2010,

Du kan selvfølgelig få taget blodtrykket og målt kolesteroltall og blodsukker for at få en status på dit helbred, men rent faktisk fortæller dit udseende endnu mere om din generelle sundhed.

Tanker, følelser og attitude
Tankerne har magten i en sund krop. Er tankerne negative og hjertet tungt, så er kroppen ikke sund uanset hvor sundt du ellers har behandlet den. Negative tanker giver stress og stress over længere perioder giver et væld af sundhedsmæssige udfordringer. Kan du ikke ...


Continue reading ...
 

Byg dit fysiske fundament fra bunden

Posted by Birgitte Nymann on Sunday, August 15, 2010,

Kroppen er det mest fantastiske instrument du nogen sinde kommer i nærheden af, meget mere kompleks end verdens bedste computer. Det er den der transporterer dig rundt. Det er det hus du bor i. Du kan ikke sælge den og købe en ny, hvis du ikke er tilfreds. At sørge for at den har det den skal bruge og at den fungerer godt, er den bedste investering du kan gøre. Valget er dit!

 

Opbyg kroppen så den bliver stærk og stabil, så den kan holde længe. En hver ingeniør eller arkitekt vil...


Continue reading ...
 

Diagonalløft med den lille bold - effektiv øvelse!

Posted by Birgitte Nymann on Saturday, August 14, 2010, In : Træningsformer 

Den lille bold er mit favorit træningsredskab. Her er en øvelse som du sikkert kender - men har du prøvet at lave den med bolden under knæene?


Diagonalløft på alle 4

Det træner du: stabiliteten omkring lænd, bækken og skulderparti, hals og nakke. Den tværgående mavemuskel er på stort arbejde for at holde bugindholdet inde, for tyngdekraften trækker meget i den i denne stilling. Og så træner du baglår og balder.

Udgangsstilling: stå i god grundstilling på alle 4 med knæen...


Continue reading ...
 

Hvad er stress - og hvorfor bliver du tyk af det?

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, August 10, 2010,

Ikke alle bliver tykke af stress, men mange gør. Er du en af dem?

Akut stress er den stress, der skabes når vi er i akut ”fare”; tror ikke vi når toget, bliver forskrækkede, er ved at falde, osv.
Kronisk stress er den stress, der skabes af konstante stressfaktorer som fx dårlig økonomi, sygdom, dårligt parforhold, ikke at kunne nå det hele, være ked af sit udseende, føle sig underlegen og mindre værd osv. Alt det som er til stede i længere perioder – og for nogle i årevis....


Continue reading ...
 

Slank med træning - er det muligt?

Posted by Birgitte Nymann on Monday, August 9, 2010,

For at træning giver optimalt resultat for de fleste, skal den bestå af konditionstræning, muskeltræning og smidighedstræning. Muskeltræningen former kroppen og øger muskelmassen, så du får en højere forbrænding og kan holde ud at bevæge dig længere tid af gange – og på den måde bruge mere energi. Konditionstræningen er i sig selv kalorieslugende, fedtforbrændende og styrkende for kredsløb, hjerte og lunger. Smidighedstræningen holder balance mellem spændingerne i muskul...


Continue reading ...
 

Tips til hjemmetræning

Posted by Birgitte Nymann on Sunday, August 8, 2010,

Når du køber hjemmetræningsudstyr er det min erfaring at du kommer hurtigere mod dit mål, hvis du stiller dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvad er mit mål med træningen?
  • Vil jeg forbedre min kondition?
  • Vil jeg holde løbeformen ved lige på de dage hvor vejret ikke indbyder til løb udendørs?
  • Vil jeg have større overarme?
  • Vil jeg ”strammes” op?
  • Vil jeg tabe mig?
  • Skal ryggen trænes op?
  • Eller vil jeg det hele?
  • Skal udstyret kunne pakkes væk eller kan det stå fri...


Continue reading ...
 

Typiske problemer og fejl ved mave-rygtræning

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, August 4, 2010, In : Sundhed 

Ømhed i hals og nakke

Hovedet vejer ca. 8 % af din kropsvægt for både mænd og kvinder. Når man sidder, står, går osv., er hovedet placeret sådan på toppen af kroppen at hovedets tyngdelinie falder en smule foran ørerne. Det betyder at nakkens muskler skal arbejde for at hovedet ikke falder fremad. (hvis man falder i søvn når man sidder, så falder hovedet fremad, når musklerne afslappes). Dvs. hovedet bliver normalt holdt mest af nakkens muskler. Når man lægger sig ned for at ...


Continue reading ...
 

Madtaktik - så du kommer ned i vægt

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, August 3, 2010, In : Vægttab 

Mad-taktik!
Vil du tabe dig - og har forsøgt mange gange, så kan det være at din taktik ikke er den helt rigtige. Se herunder og bliv inspireret:

 

1.     Spis morgenmad senest ½ time efter at du er stået op

2.     Spis 5-6 måltider om dagen. 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider. Du vil spiser mindre i løbet af dagen ved at spise 5-6 gange, fordi dit blodsukker arter sig.

3.     Undgå at springe måltider over. Det får blodsukkeret til at blive lavt og du kommer til at spise m...


Continue reading ...