Kroppen er det mest fantastiske instrument du nogen sinde kommer i nærheden af, meget mere kompleks end verdens bedste computer. Det er den der transporterer dig rundt. Det er det hus du bor i. Du kan ikke sælge den og købe en ny, hvis du ikke er tilfreds. At sørge for at den har det den skal bruge og at den fungerer godt, er den bedste investering du kan gøre. Valget er dit!

 

Opbyg kroppen så den bliver stærk og stabil, så den kan holde længe. En hver ingeniør eller arkitekt vil sige, at fundamentet er det vigtigste at få på plads først, når en bygning skal være holdbar. Sådan er det også med en holdbar krop. Få fundamentet på plads først før du bygger videre.

 

Kroppen er bygget af et skelet af knogler, der holdes sammen af muskler, sener og ligamenter og et stort netværk af fascier, der ligger omkring alt som spindelvæv. Hele skelettet med tilhørende bløddele udgør et stor integreret system. Hver del assisterer de andre via nervcesignaler fra CNS som er under kontrol af din hjerne. Og netop hjernen skal indeholde de rigtige programmer for at kunne styre alle kropsdelene korrekt.

 

Dårlig kropsholdning eller ubalance et hvert sted i fundamentet i kroppen som fx fremtrukne skuldre, er lig med et forkert program i hjernen. Fremtrukne skuldre sender en steppebrand af forstyrrelser igennem kroppen. Nogle dele bliver svage og kan ikke give tilstrækkelig med støtte, mens andre bliver stramme og stive og begrænser bevægelser. En krop med et dårligt fundament og en dårlig holdning er syg eller bliver det helt sikkert hvis man ikke retter op på det.

 

For at opbygge et integreret system som kan fungere i hverdagen skal man starte med at træne de indre strukturer; muskler, ledbånd, fascier mm. Man kan ikke lægge tag på et hus, der ikke har et fundament at lægge det på. Og på samme måde kan man ikke bygge ydre muskulatur effektivt og sikkert uden først at have den indre muskulatur og strukturer trænet godt.