Mange af os mister motivationen til at leve sundt, fordi vi ikke sætter os opnåelige mål. Når målet ikke er opnåeligt er det nemt at miste orienteringen – og går du også tør for brændstof på vejen mod målet, så bliver det svært at nå derhen.

Alt for mange af os søsætter slanke- og sundhedsprojekter, der kæntrer ret hurtigt – fordi motivationen er pist væk lige pludselig. Motivation er lyst. Lysten til at gøre noget. Eller faktisk det jo sådan, at når du er motiveret for noget, så kan du slet ikke lade være – for ellers var du jo ikke motiveret. Så hvordan kan det være at noget du før fandt så motiverende pludseligt ikke er det længere!? DET ER FORDI DEN ER GAL MED MÅLSÆTNINGERNE. De sætter uopnåelige mål – uopnåelige i en forstand. Jeg mener ikke at det er målene der er uopnåelige. Målene bliver ofte så udefinerbare, at vi ikke ved, om vi kommer tættere på mål eller i mål, med vores indsats.

Lad mig forklare.

Hvis du har et mål der hedder;

Jeg vil være slank.

Eller

Jeg vil tabe 5 kilo.

Eller

Jeg vil løbe 10 kilometer.

Så er det jo selvfølgelig mål. Rimeligt klare mål – og dermed gode i en forstand for de er (sikkert) både opnåelige og de er også rimeligt målbare, men tænk lige over det; vil du bare være slank? Eller sund? Er det ikke i virkeligheden noget andet du vil have – samtidig med? Noget som du, tænker følger med, hvis du bliver slank eller sund(ere)!?

Vil du ikke have alt det du tror der følger med at du er slank? At du er sund? At du kan løbe 10 kilometer? Hvis du vil i mål, skal du gøre det klart for dig, hvad du har når du er nået dit mål, som du ikke har lige nu. Det er brændstoffet til at holde dig kørende – motiveret.

God lyst med det hele.