Overvægt skyldes i så godt som alle tilfælde, at man spiser mere mad end man når at forbrænde igen. Konsekvensen af et for stort energiindtag er atden overskydende energi lagres som fedt på sidebenene. For at tabe dig  er du nødt til at gøre noget ved dine kost og motionsvaner. Det kan være svært at overskue, hvis grunden til overspisningen skyldes at du spiser på følelserne, som man kalder det når man spiser for at dulme ubehagelige følelser. De fleste kender fænomenet i perioder, men tager du meget ofte dig selv i at spise når du keder dig, er alene, er ked af det, har haft en hård dag, er stresset o.lign, kan det være en god ide at søge til kilden for de oprørske følelser.

 

Mad og følelser er tæt forbundet. Fortidens mindre gode minder og fremtidens uvished kan bekymre, hvis det får lov at påvirke dig i nutiden. Du kan ikke ændre på fortiden, men du kan ændre på, hvad du tænker om den og på hvad du tænker om fremtiden. Det kan du bla. lære ved forskellige terapiformer, som hjælper dig til at lære dig selv endnu bedre at kende. Personlig udvikling og terapi kan hjælpe dig til et slankere og sundere liv.

Der findes forskellige former for terapi, som alle er gode på deres måde. Det er forskelligt hvad vi hver især finder kan hjælpe os videre i livet. 

 

Noget der næsten er vigtigere end hvilken terapiform du vælger er om du føler en god kemi med terapeuten. Vælg gerne en terapeut du får anbefalet af andre. Eller du kan prøve et par forskellige terapeuter inden du beslutter dig endeligt.