Vil du forebygge julesulets indtog på hofter, lår og mave? Føler du dig tung og træt i kroppen efter de første julefrokoster og hyggestunder med familie og kollegaer? Eller vil du bare være stærk og velformet? Jeg har lavet et træningsprogram til at lave lige der, hvor du er – ude eller inde. Programmet kræver ingen redskaber og du kan gå i gang med det samme. Programmet tager 25 minutter fra start til slut. Lav dette program 3-4 gange om ugen i de næste 4 uger – og så er kroppen også endnu mere fast og velformet til at komme i nytårstøjet. Og træner du effektivt, kan du endda få gavn af træningen i flere dage frem, fordi din forbrænding skyder i vejret i mange timer efter et hårdt træningspas. 

 

24 minutters effektiv jule- og nytårstræningskur

Varm første op ved at gå eller løbe uden for eller på stedet i 2 minutter. Lav herefter 3-4 gentagelser af hver øvelse herunder, og lav evt. andre øvelser du plejer at bruge som opvarmningsøvelser. Og så er du klar til træning. I 3 minutter laver så mange runder af disse to øvelser som du kan: 10 benbøjninger og 5 armstrækninger. Dvs. du laver først 10 benbøjninger så 5 armstrækninger og så 10 benbøjninger igen og så armstrækninger  – og sådan forsætter du i 3 minutter. Herefter går eller løber du – udenfor eller på stedet i 5 minutter.  Så laver du så mange runder af disse to øvelser som du kan: 20 sprællemandshop og 5 walkouts (der er beskrivelser af øvelserne herunder/til højre herfor) i 5 minutter – og til sidst er det maven og ryggen med disse 2 øvelser: 10 x maveliggende rygløft og 10 x rygliggende maveøvelse og så slutter du af med at bruge minimum 3 minutter på at lave dine favorit-udstrækningsøvelser eller meditére.

Sæt et ur til at styre tiden for dig, så du hele tiden kan se hvor langt du har tilbage, så kan du bedre disponere dine energi.

Øvelsesbeskrivelser

Benbøjninger: stå i bredstående med fødderne pegende skråt ud til siden. Bøj så langt ned i benene som du kan uden at hælene løfter sig fra gulvet. Og stræk benene igen.

Armstrækninger: stå på alle 4 med hænderne placeret bredere end skulderbreddes afstand. Bøj og stræk armene

Sprællemandshop: hop og spred benene og saml dem igen samtidig med at armene løftes ud til siden og ned igen. Husk at lande blødt og lydløst.

Walkouts: stå ret. Bøj så ned i benene og sæt hænderne på gulvet. Gå frem på armene til kroppen er helt udstrakt (du ligger i håndliggende stilling). Gå på hænderne tilbage til benene og rejs dig op igen.

Rygløft: lig på maven med hænderne under panden. Benene er parallelle. Løft overkroppen så højt op fra gulvet som du kan og sænk igen.

Rygliggende maveøvelse: lig på ryggen og træk knæene ind over maven. Placér hænderne bag nakken og løft hovedet op fra gulvet. Øvelsen foregår i denne stilling: rotér overkroppen fra side til side, så du drejer bryst og ansigt skiftevis til højre og venstre – uden af flytte underkroppen.