I dag og i de næste dages starter mange på deres nytårsforsæt. For de fleste holder aftalerne 5-6-7 dage og så er de fleste aftaler/nytårsforsæt glemt igen. Det viser undersøgelser i hvert fald.

Jeg vil spise sundere, træne mere, skælde mindre ud, stresse mindre, bruge mere tid med veninderne, rydde mindre op, gå mere i teatret, slukke mere for fjernsynet, drikke mindre rødvin, sove mere, grine mere etc. Det skorter ikke på udmeldinger på de sociale medier og i vores tanker og hoveder. Det er bare nytårsforsæt der ikke kan holdes og som du ikke vil lykkes med. Vil du lave nytårsforsæt der holder i længere tid – måske endda for altid, så skal du lave dine forsæt på en anderledes måde end de fleste.

Du skal gøre dine forsæt/aftaler helt konkrete.

Hvis dit mål er at blive sundere, så skal du helt konkret lave aftaler der gør dig sundere. Fx jeg vil spise grønsager til 3 daglige måltider og jeg vil gå en tur i 30 minutter 4 gange om ugen.

Det er et konkret og målbart forsæt i forhold til jeg vil spise sundere og træne mere, for hvordan ved du at du opfylder aftalen med dig selv? Og hvordan ved du om du IKKE opfylder aftalen?

”Jeg vil bruge mere tid med veninderne”. Det er også et meget ukonkret forsæt. Hvis du mødes med dine veninder 1 gange mere i 2016, så har du jo opfyldt det forsæt, men det var nok ikke det du mente da du lavede forsættet. Så gør det konkret; jeg vil ses med minimum 2 veninder samtidig minimum 3 gange om måneden. Med det forsæt vil du hver eneste måned kunne tjekke om du rent faktisk stadig er på sporet af det du ønsker.

”Jeg vil drikke mindre rødvin”, kan formuleres; ”jeg vil drikke rødvin som jeg plejer om fredagen – og alle andre dage drikker jeg kun rødvin, når der er fest (og en fest er defineret ved at man har fået en invitation på mail eller med post)”. Så kan du helt konkret spørge dig selv, når du har lyst til rødvin: er det fredag? Er der fest? Hvis svaret er nej, så ved du at det ikke er der at du skal drikke rødvin for at holde dit nytårsforsæt.

(læs mere her i morgen)