Det er vel den undskyldning jeg har hørt flest gange – for ikke at få trænet og motioneret. Sjovt nok har vi tid til at se tv i mere end 3 timer dagligt, men træning og motion (og lave mad) det har vi ikke tid til….

Er mangel på tid en af dine foretrukne undskyldninger for ikke at træne nok, selvom du egentlig gerne vil? Så følg godt med her på siden i denne uge, for jeg giver dig mulighed for at indkassere masser af tid til træning, hvis du er villig til at ændre på nogle af dine andre vaner. Hvor klar er du?

 

Find tid til træning

Mangel på tid er en ofte benyttet undskyldning for ikke at få træningstøjet på og få sveden til at springe af panden. Se om disse tips kan inspirere dig til at finde mere tid til at gøre din krop sund, stærk og velformet.

1.       læg en plan

a.       folk der har en plan har langt større chance for at komme i mål, viser adskillige undersøgelser. Skriv planen ned i detaljer og hæng planen op på køleskabet, badeværelsesspejlet, tøjskabet, som note på din computer osv. Mind dig selv om din plan.

2.       slut tv’et.

a.       Danskere ser i gennemsnit mere end 3 timers tv dagligt. Sluk tv’et af og til og brug tiden på at træne. Kan du ikke undvære informationen du får fra udsendelserne, så find en måde at træne på mens du ser tv.

3.       leg med dine børn

a.       dine børn vil elske at du tager dem med ud i gården, på legepladsen, i haven, til søen etc. Foretag dig aktiviteter udendørs med dine børn og deltag aktivt i legen. På den måde får du pulsen op og er sammen med dine børn samtidig. Er børnene over legealderen, så tag dem med på din løbetur. De kan cykle hvis de ikke løber.

4.       køb stort ind eller bestil dine varer på nettet

a.       lav en indkøbsliste, der dækker indkøb for en hel uge. Tænk ugen godt igennem og lav listen, så den passer til jeres aktiviteter.  Du kan også bestille det hele på nettet og få det leveret til døren eller til din arbejdsplads. Og du sparer tid i supermarkedets kø og du sparer tid med at finde parkeringsplads osv.

5.       træn hjemme

a.       selvom hjemmetræning måske ikke er det første valg for dig, hvad så med at overveje det, hvis tiden er knap. Invester i 2 elastikker, 2 sæt håndvægte (forskellig vægt) og en træningsmåtte. Gå på jagt efter inspiration på nettet eller her på siderne og du har dit eget fitnesscenter lige ved hånden.

6.       lav store portioner mad eller lav det hele om søndagen

a.       du sparer masser af tilberedningstid, hvis du samler din madlavning til hver 2. eller 3. dag eller hvis du laver hele ugens aftensmåltider fx om søndagen. Kom maden i fryseren og tag poserne ud om morgenen og maden er klar til at blive opvarmet til aften. Så skal du kun tilberede grønsagerne fra bunden.

7.       tal i telefon mens du træner.

a.       Alle dine telefonopkald til venner og familie kan sagtens klares mens du går raskt, små-jogger eller mens du sidder på kondicyklen. Selvfølgelig er det bedst at du er koncentreret om det du laver, men hvis alternativet er at du ikke får trænet, hvad så med at klare de sociale samtaler og klare aftaler mens du alligevel er i bevægelse.

8.       svar dine mails når du læser dem

a.       vi bruger oceaner af tid på at læse de samme mails flere gange. Nysgerrighed gør at vi ofte læser mails, men vi besvarer dem ikke altid med det samme. Det betyder at du igen skal læse og forholde dig til samme mail igen – og måske igen og igen. Beslut dig for at du besvarer dine mails når du læser dem (hvis du kan svare) og undlad at tjekke mails så ofte. Brug den overskydende tid på at træne.

 

Spørgsmål: Er det ikke dumt at varme op på kondicykel, når man skal træne overkroppen?

Jeg har tit tænkt over, om det er nødvendigt at varme op på kondicykel i 10-15 minutter, før man skal i gang med styrketræning. Egentlig burde man vel varme armene op, hvis det er dem man vil træne den dag?

Svar: Når et almindeligt fitnessprogram stort set altid starter med opvarmning på kredsløbsudstyr, er det fordi det giver en temperaturstigning i hele kroppen. Når du bliver varmere kan du nemmere omsætte energi i kroppen og dermed træner hårdere og længere, når du har varmet op forhold til ikke at varme op. Men nervesystemet varmes kun op til at lave den aktivitet som man udfører. Det kan derfor være en god ide, hvis du træner med tunge vægte, at du også varmer op ved at lave den øvelse du skal i gang med med ca. halvdelen af den belastning som du vil træne med. Lav 8-10 gentagelser – hold en lille pause og lav så øvelsen med fuld intensitet. Og sådan gør du med alle øvelserne.