Kan du ikke træne dine mavemuskler op? Ryster de når du træner dem? Har du ikke rigtigt lyst til at træne dem?

Så er du én blandt mange. Rigtigt mange af os har slatne mavemuskler - også selvom vi laver træningsøvelser for maven. Hvis musklerne ikke arbejder rigtigt, hvis de ikke KAN arbejde rigtigt og hvis du ikke lave optimale øvelser, så bliver musklerne ikke veltrænede og maven bliver ikke fladere.

Jeg har ofte mødt, specielt kvinder, der har trænet i årevis uden at bruge deres mavemuskler rigtigt.

Der er en række årsager til at musklerne kan undlade at arbejde, selvom du laver øvelser, hvor de burde være i gang.

Min erfaring er, at det ofte er dem, der har problemer med fordøjelsen, der oplever at mavemusklerne lige som ikke rigtigt bliver bedre af træningen og at de fx ryster, når man laver visse øvelser. Årsagerne til at fordøjelsen kan være dårlig er mangfoldige, og derfor er der heller ikke kun én måde at få en bedre fordøjelse. Det der virker godt for den ene, kan virke dårligt for den anden.
(det lærer man i øvrigt om på Nymanns Kostuddannelse - altså hvor forskellige metoder, der skal til for at opnå samme resultat).
Når fordøjelsen ikke virker optimalt, så sendes der ikke optimale nervesignaler til mavens (og ryggens) muskler - og så kan du ikke træne musklerne optimalt - og du kan også risikere, at du får ondt i ryggen og måske andre steder i kroppen. Det er ikke usædvanligt at knæsmerter og skulderproblemer stammer fra en dårlig/ikke-god fordøjelse.

Mange af os ved godt hvad vi får dårlig og god mave af at spise, og vi spiser alligevel det vi ikke kan tåle eller vi spiser mere end vi kan tåle. Det er et pudsigt dilemma vi udsætter os selv for der. Det skriver jeg mere om på et andet tidspunkt.

Se mit svar vedr. fordøjelse herunder.