Sports-bh
Du gør dine bryster en stor tjeneste ved at bruge en sports-bh til din løbetræning – uanset størrelse og form på dine bryster. Løb med for lidt støtte kan lige frem give vævsskader i brysterne. Generelt er det selvfølgelig sådan at jo større bryster du har jo mere skal din BH støtte. Vælg en BH med brede stropper og i noget eftergiveligt, men fast materiale, så brysterne bliver presset lidt ind mod kroppen. Og ja, det er ikke det mest sexede brystparti du kommer ud at løbe med. Men det er jo heller ikke formålet med løbeturen. Den god sports-BH forebygger ømhed i barm, skuldre og nakke. BH'en forhindrer desuden, at brystvorterne gnider mod løbeundertrøjen, hvilket ellers kan resultere i ømme og endda blødende brystvorter.

Undertrøje/t-shirt til løb
Løbeundertrøjens vigtigste funktion er at transportere sved væk fra huden og ud i det næste lag, så huden holdes tør og varm. Vælg en tætsiddende undertrøje/t-shirt med korte ærmer, når det er sommer og lange ærmer når det er vinter. Selv under rigtig kolde forhold vil det kun sjældent være nødvendigt med anden inderbeklædning end en ganske tynd, langærmet undertrøje. Den tætsiddende t-shirt vil føles langt rarere at have på under løbet end en løsere t-shirt, fordi den tætsiddende kan følge kroppens bevægelser. Den skal være i eftergiveligt materiale naturligvis!!
Bukser/shorts
Løbebukser kan du med fordel vælge i en stram, tætsiddende model – og ja, også selvom du vejer for meget. Løse joggingbukser hæmmer ganske simpelt bevægelserne og du løber ikke lige så godt som når benene kan bevæge sig frit. Om sommeren er helt korte shorts også super at løbe i, fordi benene kan bevæges frit. Løbebukser fås i alle længder; helt lange, ¾, knælange (capri), korte, hotpants – og de fås i forskellige tykkelser alt efter hvilken sæson de skal passe til. Vælg nogle der har reflekser indbygget, så skal du ikke tænke på at få dem sat på, hvis du af og til løber i de mørke timer.

Løbestrømper
Er det nu også nødvendigt? Nej, det er ikke nødvendigt, men det er så herligt at have løbestrømper på. For de er formstrikkede, så de støtter foden, de har ikke syninger, der kan gnave og give yderligere vabler og så giver de foden fri bevægelighed i skoen. Køb 2 par og du har rigeligt til hele sæsonen.

Løbejakke
En vindtæt løbejakke er et godt valg at bruge penge på. Det eneste tidspunkt du ikke bruger jakken er når det er varmt om sommeren. Når det regner, blæser, sneer og er lidt koldt, så er det så dejligt at have en løbejakke på. Køb en der er formsyet, så den følger din krops bevægelser. Husk at prøve den med t-shirt under, så du ved at du kan bevæge armene frit og trække vejret ordentligt når du bevæger dig. Mange løbejakker er både vindtætte og vandafvisende, uden dog at være helt vandtætte. Til gengæld er åndbarheden i top, så sveden næsten uhindret kan fordampe væk fra kroppen. Det er med til at holde dig tør og varm, i de koldere måneder.