Små hyppige måltider giver ikke en højere energiomsætning, end den samme mængde mad indtaget ved f.eks. ét måltid, men alligevel virker de hyppige måltider slankende. Forklaringen er, at mellemmåltider reducerer risikoen for overspisning ved hovedmåltiderne og kan afholde dig fra at spise kager og slik. Appetitreguleringen kan bedre følge med, når man supplerer de tre hovedmåltider med sunde mellemmåltider indimellem. Og det gælder netop om at få appetitten stimuleret på den rigtige måde.

Hyppige måltider giver et stabilt blodsukker – og når blodsukkeret er stabilt er tilførslen af energi til hjernen stabil og ditto med resten af kroppen som jo styres fra hjernen. At holde blodsukkeret stabilt er alfa omega for at have en energifyldt krop med masser af overskud. Og vil du slanke dig er det endnu vigtigere at holde styr på blodsukkeret, for store udsving i blodsukkeret giver øget trang til at spise sukker for hurtigt at få blodsukkeret op igen. Men det er en dårlig løsning, for hvis du spiser sukker når du har lavt blodsukker, så stiger blodsukkeret godt nok, men det falder lige så hurtigt igen, men træthed, koncentrationsbesvær, humørsvingninger mv. til følge.

Fordel dine måltider så du spiser således:

•    Spis morgenmad senest en ½ time efter du er stået op.
•    Spis herefter hver 2½.-4. time dagen igennem. Lad der maksimalt gå 4 timer mellem hvert måltid.
•    Spis 3 hovedmåltider: morgenmad, frokost og aftensmad.
•    Alle 3 måltider skal være stort set lige store. Typisk vil det betyde at du skal spise mere til morgenmad og frokost og mindre til aftensmad end du gør nu.
•    Spis små måltider mellem hovedmåltiderne.
•    Spis sidste hovedmåltid senest 3 timer før sengetid. Hvis du ikke kan spise dit hovedmåltid senest 3 timer inden du går i seng, så del aftensmaden i to mindre måltider, så du spiser før ”det du skal” og spiser resten bagefter. Så du ikke kun spiser bagefter og dermed får for stort et måltid.