Jeg er stor smør-fan. Jeg kan kun finde gode ting at sige om det gode fedtstof. Især når det er økologisk og gammeldags kærnet. Når Kærgården bliver udråbt til at være en sund smør-variant, så giver det ingen mening i min verden. Hvordan kan er produkt, der er stærkt forarbejdet være bedre end gammeldags smør som man i princippet kan lave med menneskehånd? Selvom Kærgården indeholder rapsolie, så gør det jo ikke blandingen sund eller sundere. Den rapsolie der bruges i Kærgården bliver opvarmet - og ved opvarmning ved vi at de skrøbelige fedtsyrer ændrer sig. Og så bliver rapsoliens naturlige farve også reduceret, så blandingsproduktet fremstår i samme farve som smør. Hvordan trækker man mon farve ud af rapsolien? Nok ikke med menneskehånd. Min gode kollega Anette Harbech Olesen har skrevet en fantastisk blog om smør og Kærgården. Læs den - og dan din egen mening; Smør eller Kærgården - og er du ikke tilmeldt Anette Harbech Olesens nyhedsbrev, så kan jeg varmt at anbefale dig at gøre det. Altså hvis du kan lide at læse gode ting om sund livsstil. Det er gratis og udkommer i omfangsrigt mål hver måned.
Smør er godt - i de rette mængder!