Browsing Archive: July, 2010

Mormorarme

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, July 14, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Jeg har løst hud på mine overarme, som “blævrer”, når jeg går eller klapper med hænderne. Hvordan slipper jeg af med mine “mormor-arme”?

Farmor-arme, mormorarme, Margethe-musklerne (pga. vinkebevægelsen!), buddingearme, hytteretten, ja der er ikke grænser for de ”kælenavne” kvinder har til overarmene.
 
Den løse hud skyldes flere ting; mangel på brug af armene og mangel på tilførsel af tilstrækkelig med sunde næringsstoffer. Det kan have sin charme at have slappe ove...


Continue reading ...
 

Fast numse

Posted by Birgitte Nymann on Friday, July 9, 2010, In : Spørgsmål/svar 


Hvad er opskriften på en fast numse?

1. God ernæring; kød, fisk, æg, bønner, linser, kikærter til hvert måltid og masser af grønsager.
2. Regelmæssige måltider: spis 4-6 måltider dagligt
3. Tilstrækkeligt med vand: drik 1/3 af din kropsvægt i dl. vand dagligt
4. Lav benøvelser: squats og lunges med og uden vægte
5. gå med lange skridt når du går
6. Hav god kropsholdning: ballerne virker ikke ordentligt hvis din rygsøjle ikke har optimale kurver
7. Bevæg dig nok hver dag: gå min....


Continue reading ...
 

Yoga som afstresningsmiddel

Posted by Birgitte Nymann on Thursday, July 8, 2010, In : Yoga 

Jeg vil gerne bruge yoga som afstresningsmiddel, men hvilken slags yoga er bedst til det?

Som udgangspunkt virker alle yogaformer afstressende, men det virker kun afstressende, hvis du føler at du kan flyde med i bevægelserne uden at skulle koncentrere dig alt for meget og at du kan slappe af, mens du gør det.
Og det kan kun du selv afgøre.

Så for at finde den yogaform som er bedst for dig, skal du afprøve nogle forskellige. Mærk efter om du skal bruge for meget energi på at koordinere ...


Continue reading ...
 

Få energi til hele dagen

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, July 6, 2010, In : Energi 

Få energi til hele dagen

Ensidige arbejdsstillinger er hverdags kost for mange mennesker. Uanset om du sidder, står eller går på dit job, kan uhensigtsmæssige og gentagende bevægelser give spændinger og ubalancer i musklerne, som i sidste ende resulterer i ændret kropsholdning, led- og muskelsmerter, hovedpine, træthed og mangel på overskud.

Forkert stilling i rygsøjlen i længere tid af gangen påvirker ikke kun rygsøjlen negativt – også skuldre, albuer, håndled, hofter, k...


Continue reading ...
 

Stræk om morgenen

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, July 6, 2010, In : Spørgsmål/svar 
Jeg kender flere, der strækker sig om morgenen, når de vågner. Er det overhovedet godt for noget – eller bare et forsøg på at vågne?

I løbet af natten hvor musklerne er helt afslappede, øges mængden af væske i muskelvævet og i senerne. Det er den ophobede væske, der gør at dine muskler virker stivere om morgenen. Strækøvelser presser væsken ud i kredsløbet og er dermed til hurtigt at mindske mængden af ophobet væske og dermed den stivheden.
 
Så det er bestemt en god invest...

Continue reading ...
 

Personlig træning

Posted by Birgitte Nymann on Monday, July 5, 2010, In : Personlig træning 

Personlig træning – en investering i dig selv

Personlig Træning (PT) er den hurtigst voksende træningstrend i dag. Når du investerer i PT, er det en investering i din livskvalitet. Det er et valg mange mennesker træffer, fordi de kan se nødvendigheden af, at have et fysisk aktivt liv med en fornuftig kost.

PT er på hastig fremmarch i Danmark lige som i resten af den vestlige verden. Flere og flere personlige trænere lever professionelt af deres evne til at guide folk på rette vej mh...


Continue reading ...
 

Gå og løb for livet

Posted by Birgitte Nymann on Friday, July 2, 2010, In : Boganmeldelser 

Gå og løb for livet

I dag er mange mennesker nødt til at lære at bevæge sig korrekt igen uanset om det handler om at gå en rask tur med korrekt teknik eller løbe med korrekt løbestil. Vi er født med en motorisk udvikling, som vi følger helt fra spæd og til vi er udvoksede. Pga. det samfund vi i dag lever i bliver nogen af os nærmest ”handicappede” i vores bevægelser allerede fra barnsben.
 
Men også i vores voksenliv får vi indkodet forkerte og ensidige bevægelser, fordi vo...


Continue reading ...
 

Håndvægte

Posted by Birgitte Nymann on Thursday, July 1, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Jeg vil gerne investere i mine egne håndvægte, så jeg kan træne derhjemme. Hvad skal jeg kigge efter?

Der findes et utal af forskellige håndvægte på markedet og der er lige så mange forskellige kvaliteter og priser på dem. Når man træner med håndvægte, så kræves der forskellig vægt/belastning til forskellige muskelgrupper, så for at kunne træne hele kroppen optimalt med håndvægte kræves at du har dem i forskellige størrelser. 3-4 forskellige størrelser vil være et god...


Continue reading ...