Browsing Archive: June, 2010

Gå dig i form

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, June 30, 2010, In : Træningsformer 

Gå dig i topform

Gang er menneskets naturligste og mest benyttede bevægelse. Når du går, er alle kroppens celler på arbejde og de skal alle samarbejde for at du kan bevæge dig fremad. Netop derfor er gang så sundt og energigivende. Og så bruger du næsten lige så meget energi på at gå en kilometer som at løbe en kilometer, så også energiregnskabet ser godt ud, når du går en masse skridt.

Gang er undervurderet som træningsform, fordi det ikke føles udmattende og giver masser af...


Continue reading ...
 

Boldstørrelse

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, June 29, 2010, In : Spørgsmål/svar 


Hvordan finder jeg en fitness bold, der passer til mig/min størrelse?

Der er generelle regler for hvilken størrelse bold man skal vælge udfra hvor høj man er.
Højde         Boldstørrelse
< 155 cm        45 cm.
155-171 cm    55 cm
171-186          65 cm
186-198          75 cm
> 198              85 cm

Dog kan der være nogle øvelser hvor det er hensigtsmæssigt at have en mindre eller større bold. Men ovenstående er de generelle retningslinjer for boldstørrelse.

...


Continue reading ...
 

Stavgang

Posted by Birgitte Nymann on Monday, June 28, 2010, In : Spørgsmål/svar 
Hvor effektivt er stavgang?
Når man går med den rigtige teknik er stavgang mere energiforbrugende og mere konditionsforøgende end almindelig gang. Nogle undersøgelser siger, at man kan forbrænde op til 45 % mere energi ved gang med stave i forhold til gang uden stave – og dermed kan iltoptagelsen også forøges med tilsvarende procent. Det gælder, når man går meget aktivt og med den helt rigtige teknik – hvilket det desværre er få der gør.

Continue reading ...
 

Flad mave på 3 uger og 3 mdr.

Posted by Birgitte Nymann on Friday, June 25, 2010,

Flad mave på 3 uger og 3 mdr.

Hvor flad din mave bliver af at lave effektive mave- og rygøvelser afhænger af en række faktorer udover hvor grundig du er med dine øvelser. Det er nemlig ikke kun træning, der påvirker mavemusklernes styrke og evne til at holde maveindholdet ordentligt på plads. Derudover er det også andet end bare for mange kalorier der kan gøre dig tyk på maven. Fedtlagringen på maven er nemlig ikke kun afhængig af hvor meget du spiser, men også hvad du spiser. ...


Continue reading ...
 

Giver hulahop slank talje?

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, June 23, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Giver hulahop slank talje?
Jeg slutter altid min træning af med 5-10 minutters hulahop. Det skulle give
en slank talje. Men nu har jeg hørt, at det er spild af tid, da det slet
ikke træner mavemusklerne. Hvad siger I?

Træning med hulahopring er fantastisk træning til at smidiggøre rygsøjlen og til at få veltrænede mavemuskler, så forsæt du bare med det. ydermere giver hulahop-bevægelserne et højt energiforbrug, specielt hvis du sætter godt sving på ringen. Veksl mellem hurtige og...


Continue reading ...
 

Hvad er kettlebell?

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, June 22, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Hvad er en kettlebell?

En kettlebell er en jernkugle med håndtag. En kettlebell er en vægt som man i gamle dage brugte til at veje korn og andre landbrugsprodukter med i Rusland og snart blev det også et redskab der blev brugt efter arbejdstid til at vise en mands styrke. Kettlebells findes i forskellige størrelser.

 


Continue reading ...
 

Intervaltræning på cykel

Posted by Birgitte Nymann on Monday, June 21, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Intervaltræning på cykel

Er det mest effektivt at cykle i intervaller?
Hvor meget vinder jeg ved at cykle i intervaller fra lyskryds til lyskryds i stedet for at fange den grønne bølge?

Intervaltræning er den bedste og hurtigste måde at øge konditionen og energiforbruget på. Intervaltræning betyder at du træner i fx 30 sekunder og holder 1 minuts pause, så arbejder du igen i 30 sekunder på fuld tryk og holder igen pause.
 
Intervallerne kan varieres i en uendelighed. Fordelen ved int...


Continue reading ...
 

Træning med vægte

Posted by Birgitte Nymann on Friday, June 18, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Træning med vægte

Jeg er begyndt at træne med vægte, men jeg er bange for, at jeg får strækmærker, hvis mine muskler vokser for hurtigt. Gør de det?

Hvis du er kvinde, så skal du som sådan ikke være bange for at dine muskler vokser så hurtigt at du får strækmærker af det. Der er meget få kvinder, der har tendens til at musklerne vokser så hurtigt at det giver strækmærker hvis ellers kosten er sund.

Men også i det hele taget, for kvinders muskler vokser ikke ret hurtigt ved...


Continue reading ...
 

Anmeldelse af muskeltræning

Posted by Birgitte Nymann on Thursday, June 17, 2010, In : Boganmeldelser 

Anmeldelse af muskeltræning

Nye træningsformer skyder frem og gamle træningsformer får sin renæssance. Og det er ikke uden grund, at vi finder på nyt og bruger alt det gamle igen, for vores fysiske styrke, udholdenhed og smidighed er ikke hvad den har været.
 
Vi kan i dag klare et krævende job uden at pulsen har været over 90 hele dagen og vi kan rejse rundt og opdage hele verden uden at få sved på panden. Vi er blevet det magelige samfund, hvor ingen fysisk belastes unødigt, når...


Continue reading ...
 

Ridning

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, June 16, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Er ridning god motion?

Jeg elsker at ride, men jeg er kommet i tvivl om, hvor effektiv
en motionsform ridning egentlig er?

Ridning er effektivt på alle måder. Udover den energi det giver at være i naturen og tæt på dyr, så giver ridning i høj grad god balance- og rygtræning, for der skal ganske simpelt arbejdes på højtryk for at holde balancen på en hesteryg. Og jo hårdere hesten arbejder jo hårdere arbejder du. Ridning giver alsidig og god stabilitets- og styrketræning for stort...


Continue reading ...
 

Fordøjelse og træning

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, June 15, 2010, In : Fordøjelse 

Fordøjelsen og træning

Man siger at man er hvad man spiser, men i virkeligheden er man hvad man optager. For maden kan være nok så kvalitetsfyldt og økologisk, men fungerer fordøjelsen ikke optimalt vil man ikke få fuld valuta for pengene, for så vil maden ikke blive nedbrudt korrekt og kan derfor ikke bruges optimalt. Så at have en god fordøjelse er alfa omega for at få en sund krop.

Vi får dårlig fordøjelse, fordi vi er for stressede til at tygge maden ordentligt og samtidi...


Continue reading ...
 

Kropsformer

Posted by Birgitte Nymann on Sunday, June 13, 2010, In : kropsformer 

KROPSFORMER  - WHAT TO DO

Af Birgitte Nymann

Æbleform

TO DO – Kost TO DO – træning 
Kulhydrat reduceret kost: fokus på masser af grønsager.Tilsæt monuumættet fedt til kosten: mandler, olivenolie og avocado.Tilsæt proteiner af alle slagsFå nok kostfibre (få fra grønsagerne). Hold igen med brød, pasta, kiks, knækbrød og tørret frugt. Fokusér på konditionstræning i intervaller. Maks. 45 minutter.Gå lange ture i roligt tempo mindst 3 gange om ugen.Træn mave- og rygmuskler grun...


Continue reading ...
 

Træn dig til en optimal symmetri

Posted by Birgitte Nymann on Sunday, June 13, 2010, In : kropsformer 

Træn dig til en optimal symmetri

Fylder du for meget de forkert steder på kroppen, så kan du med du modelere på din krop så den kommer til at syne mindre på de store steder – uden at du taber dig.

Vi er alle skabt meget forskelligt. Men kroppen kan alligevel opdeles i fx store og små, høje og lave, tykke og tynde, brede og smalle. Kroppen kan opdeles i få forskellige kategorier alt efter hvor på kroppen man fylder mere og mindre. Alt efter hvilken form du har fået tildelt fra na...


Continue reading ...
 

Er det luft der gør maven stor?

Posted by Birgitte Nymann on Friday, June 11, 2010, In : Fordøjelse 
Er det luft der gør maven stor?

Fungerer din fordøjelse ikke ordentligt, vil det altid påvirke andre dele af kroppen.
 
Tarmsystemet, bækkenbunden, den tværgående mavemuskel (som gør maven flad eller det modsatte), de små muskler helt inde ved rygsøjlen sidder på samme nerveloop. Det betyder at de har samme hovednerve der forsyner musklerne med informationer om hvordan de skal spænde og slappe af. Er der problemer et sted i det nerveloop, vil der altid være problemer flere steder, da...

Continue reading ...
 

Tab de sidste 5 kg

Posted by Birgitte Nymann on Thursday, June 10, 2010, In : Vægttab 

Få bugt med de sidste fem kilo

Hvor mange kender ikke situationen: Vægten havde sneget sig lidt for langt op, kost- og motionsvanerne blev strammet op, vægten dalede….og stagnerede fem kilo før målet var nået. Det er et kendt problem, at mens de første kilo rasler af kroppen skal der knokles helt anderledes hårdt for at slippe af med de sidste tre til fem ekstremt genstridige kilo. Ofte strander vægttabsbestræbelserne i en irriteret resignation og følelse af magtesløshed.

Der ...


Continue reading ...
 

Sjipning

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, June 9, 2010, In : Spørgsmål/svar 

Er sjipning en lige så effektiv motionsform som løb?

Sjipning og løb kan faktisk sidestilles når det kommer til energiforbrug pr. minut. Begge dele er selvfølgelig afhængig af hvor hårdt du går til den, når du er i gang. Begge træningsformer har et meget højt energiforbrug pr. minut og dermed booster begge træningsformer konditionen ved regelmæssig træning. Lige som det tager tid at bliver god til at løbe og til at kroppen kan holde til løbet, så er det ligeledes med sjipnin...


Continue reading ...
 

Meditation

Posted by Birgitte Nymann on Tuesday, June 8, 2010, In : Meditation 

Meditation er som at have sex med sjælen.

Sådan siger Sanne Ehdin, immunolog og forfatter til bla. bestselleren Det selvhelbredende menneske.Trænger du til et pusterum i dagligdagen, til at lade op med ny energi eller til at fokusere på dig og kun dig, så kan meditation give dig ro og plads i sindet til at opbygge energi og være til stede.

Meditation er for mange mennesker noget meget alternativt og kun for folk med flower power tendenser. Men fakta er at flere og flere mennesker bruger ...


Continue reading ...
 

Nem motion hver dag

Posted by Birgitte Nymann on Monday, June 7, 2010,

Nem motion hver dag

5 gode motionsvaner i det daglige

1. Gå – afsæt tid til at gå.
Gå med din kæreste, mand, veninde, familie, gå med børnene der cykler ved siden af eller hav dem med i barnevognen og gå når du skal tale i telefon. Gang er  ren sundhedseleksir for kroppen. Vi er skabt til at gå meget og gangbevægelsen bruger masser af energi. Og nu hvor det er sommer, og vand og sand på stranden er varmt, så gå ud i det. Gang i sand og vand er ekstra god træning for fødder og...


Continue reading ...
 

Sov dig sund, smuk og slank

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, June 2, 2010, In : Sundhed 
Sov dig sund, smuk og slank

  • Vidste du at mangel på søvn kan gøre dig tykkere på maven?
  • Vidste du at mangel på søvn kan give dårlig fordøjelse?
  • Vidste du at mangel på søvn giver en øget trang til søde fødevarer?
  • Vidste du at de timer du skærer væk af din daglige søvn er de vigtigste for at få overskud, være kreativ og opnå stor livsglæde og livskvalitet?
  • Vidste du at de timer du skærer væk af din daglige søvn, er de vigtigste for at bearbejde de indtryk du får i din dagligda...

Continue reading ...