Du lever efter et sæt regler. Hver eneste ting du gør og siger følger de regler du har for dig selv. Du er måske ikke bevidst om hvor mange regler du egentlig følger for mange af dem, ligger helt på rygraden. Du har nemlig har fået reglerne ind helt fra du blev født. Det er fx naturligt for os her i DK at vi spiser med kniv og gaffel og ikke vil have snavsede fingre når vi spiser. Masser af steder i fx Afrika spiser de helst med fingrene og føler at bestik er til besvær. Det er en regel du følger; at du spiser som alle andre gør omkring dig.

Du har også regler for hvad du spiser. Uanset om du interesserer dig for ernæring eller ej, så har du regler for hvad du kommer i munden.  Om du træner eller ej så har du regler for hvor meget du bevæger dig – og hvornår du vil bevæge dig. Nogen vil gerne løbetræne, andre løber kun hvis det er pinedød nødvendigt. Nogen spiser ikke for meget, når de er sammen med andre, men spiser ofte for meget, når de er alene. Så det er ok at grovæde man er alene, men ikke når andre kigger.  Jeg skal have gjort alt på min to-do-liste for at jeg kan være tilfreds. Det er også en regel som mange lever efter – helt uden at bemærke det.

Du har også masser af regler i dit forhold til andre mennesker. Hvor længe skal der fx gå fra din kæreste har gjort noget du bliver sur over til du syntes han er ok igen? Hvor længe skal du være ked af at dine forældre er gået bort, før du må være glad igen? Hvor længe skal du have været skilt før du må bliver forelsket igen? Hvem må komme foran dig i køen? Hvad er en gyldig grund til at komme for sent? Hvem skal ikke ringe efter kl. 17 og hvem må ringe døgnet rundt?

Der er et hav af regler for os alle, ovenstående er bare eksempler, så du kan komme ind i tankegangen.
Det er umuligt at leve uden regler – for det vil jo i sig selv være en regel, så det handler ikke om at fjerne regler. Det handler om at lave nogle regler der giver dig det liv du vil have. Hvis du har mange regler for hvordan andre skal opføre sig for at du kan være glad, så vil du sandsynligvis ofte være meget ked og frustreret, for de andre følger ikke altid de uskrevne regler som du har. Hvis du har mange regler for hvordan du skal være og hvad du skal have gjort for at du kan være tilfreds, så vil du sandsynligvis ofte gå utilfreds i seng. Lav ret regeltjek og bliv gladere; Hvilke regler er gode for dig og hvilke regler er ligegyldige og gør dig bare frustreret?