Er det luft der gør maven stor?

Fungerer din fordøjelse ikke ordentligt, vil det altid påvirke andre dele af kroppen.
 
Tarmsystemet, bækkenbunden, den tværgående mavemuskel (som gør maven flad eller det modsatte), de små muskler helt inde ved rygsøjlen sidder på samme nerveloop. Det betyder at de har samme hovednerve der forsyner musklerne med informationer om hvordan de skal spænde og slappe af. Er der problemer et sted i det nerveloop, vil der altid være problemer flere steder, da nervesystemet ikke vil kunne sende beskeder korrekt igennem, når der er irritation.
 
Er fordøjelsen gået helt i stå eller er kroppen for ivrig efter at komme af med noget, så det løber ud i stedet, giver det en oppustet fornemmelse i tarmene og hele maven. Det skyldes den inflammation, der opstår i tarmvæggene, når du spiser noget kroppen har svært ved at fordøje eller som skader tarmvævet på en eller anden måde. Når tarmene er inflammerede vil kroppen forsøge at undgå at trykke på det sted ved fx at sende signal til mavens muskler om at slappe af, så de ikke trykker på tarmene. For hvis mavens muskler arbejder som de plejer så trykker de mere og mindre på tarmene alt efter hvordan du bevæger dig.
 
Kroppen vil altid søge væk fra smerter og forsøge at undgå det. Og bliver smerterne store nok, så hæmmer de ligefrem muskelaktivitet uanset hvor stor viljen, til at spænde musklen, er. Og samtidig vil det altid være sådan at hvis tarmene er fyldte fordi du ikke har været regelmæssigt på toilettet, så vil det fylde så meget at maven simpelthen ikke kan trækkes ind til hvor den arbejder optimalt. Og lige så snart mavens muskler ikke kan arbejde i den stilling de er ”ansat” til, så vil det påvirke bækkenet, brystkassen og rygsøjlens stilling – væk fra det der er optimalt. Og det kan ende med smerter og ubalancer andre steder i kroppen,men vigtigst i denne forbindelse; maven kan ikke blive flad uanset hvor flittig du er til at træne din bækkenbund og dine mavemuskler.