Kroppen bliver kun god til det du gør med den. Vil du være god til karate, skal du træne karatebevægelser. Vil du være god til at svømme, skal du svømme. Og i begge tilfælde kunne du aldrig finde på at gå til gymnastik for at blive god til det. Det er logisk for de fleste.

Der hvor logikken slipper op, er når det kommer til muskeltræning. Så tror vi, at bare musklerne er trænet og har gjort ondt imens, så er vi kommet i bedre form.

Men sådan er det ikke.

Derfor er det ikke ligegyldigt hvordan du laver dine styrke- og udholdenhedsøvelser, hvis du vil i god form. Hvis du lægger dig på ryggen og lave en klassisk mavebøjning, så er det den spænding og den bevægelse som kroppen bliver god til. Hvor tit har du brug for at være rigtig god i den bevægelse?

Ikke særlig tit, for den bruges stort set kun, når du skal op og ned i din seng. Så når maven fx skal trænes med resultat til følge, så er det en god idé at efterligne de bevægelser som mavens muskler laver mest til daglig. Det gør du fx ved at lave siddende og stående mavetræning, ved at lave øvelser for arme og ben, hvor maven også arbejder, som fx armstrækninger og benbøjninger.

Mavens og ryggens muskler skal trænes meget alsidigt for at fungere optimalt i det daglige, med fokus og kvalitet, hvis maven skal blive flad, kropsholdningen skal blive bedre og ryggen skal blive stærkere. Til gengæld får du langt større overskud og mindsker trætheden i musklerne efter en lang arbejdsdag. Og ligeledes kan du se på træning af resten af kroppen. Du bliver god til det du gør med kroppen.

Hvad vil du have den skal være god til?