Jeg vil gerne høre hvilke bolde du bruger mest - og til hvad?

Jeg bruger redondobolde – og dem bruger jeg næsten i enhver sammenhæng. Jeg bruger den til mave- og rygtræning. Det er det redskab jeg kender der hurtigst giver et mindre taljemål. Jeg bruger den til træning af hele kroppen, både mig selv men i høj grad også mine kursister. Jeg bruger den til konditionstræning og til leg. Det er et alsidigt redskab som de fleste kan lide at bruge. Bolden er nemlig blød og rar at røre ved, samtidig med at den gør det nemmere at lave øvelserne korrekt.


Hvorfor er bolde gode at bruge i træningen - er der nogle bestemte muskelgrupper, man træner godt med bolde eller virker de til det hele?

Bolde er generelt gode fordi de udfordrer balancen i din krop og dermed dine led. De små muskler der sidder tæt inde omkring leddene og op langs hele rygsøjlen, de kommer lettere på arbejde når balancen udfordres for at udføre en bevægelse. Og samtidig bruges de yderliggende muskler, som er dem der former figuren, bedre når man træner på bold. Og med redondobolden kan man også bruge den til at få ekstra aktivitet i visse muskler ved fx at sætte den i mellem knæene når man laver benbøjninger eller maveøvelser. (det kan man ikke med den store bold – og det involverer heller ikke balancen, men stille større krav til bækkenbund og mave fordi presset fra benene distribueres op til bækkenet.)

Man kan finde træningsbolde i alverdens størrelser og afskygninger. Hvad skal man tænke på, når man køber en? Det bedste er at kunne prøve bolden. Nogle bolde, specielt de store bolde, kan variere meget i kvalitet. Nogle bolde er levende som geleklumper og er svære at træne på, selv for os, der er øvede og andre bolde har en overflade, der opsamler alt det skidt der ligger på gulvet. Bestiller du bolde på nettet, så bestil et sted, hvor du kan læse anmeldelser af produkterne fra brugerene eller hjemmesiden har et navn bag som du stoler på leverer gode varer. Som fx boldene her på www.nymanns.dk.

Hvis man gerne vil træne med bold derhjemme, hvordan kan man så komme i gang?
Det bedste er, at du sætter dig ind i hvordan træningen skal foregå for at være effektiv. Det kræver et lille studium i træningsøvelser – og tålmodighed med din krop. Hvis du vil være virkelig god til at træne med bold og dermed hurtigt få resultater, så skal du sætte dig grundigt ind i hvordan du træner bedst. Det kan du gøre ved at;

1.    -  deltage på et kursus (se min åbne kursuskalender her: Birgittes kursuskalender)

2.    - hyre en personlig træner til at skræddersy et program der passer til dig og dine mål

3.    - bruge en trænings-dvd og lytte godt efter instruktionerne (Endnu mere EFFEKT og Flad mave og stærk ryg – med lille bold – er titlerne på dvder jeg har lavet med træning med redondobolden)

4.    - lån en bog på biblioteket - om boldtræning. Politikens store bog om boldtræning eller Flad mave og faste former  kan du finde på alle biblioteker (de kan ikke købes længere).
Brug god tid i starten. Jo mere tid du bruger på at sætte dig ind i hvordan, jo hurtigere kan du gøre det optimalt og få optimale resultater