Nu er det "det nye år" – og deter lig med nye vaner for mange – i hvert fald i de første par dage eller uger. Intentionerne er gode, og indsatsen er lige så – i de første par dage eller uger. Hvorfor er det så svært at holde fast i alt det gode, du vil gøre for dig selv? Hører du til dem, der laver nytårsforsæt og sjældent holder dem, hvad så med at gøre det anderledes i år? Hvis du ikke er god til at overholde dine aftaler med dig selv, hvad så med at blive god til det? Så du ved at du kan regne med dig selv.

Opbyg tillid til dig selv
Bryder du konstant aftaler med dig selv, så mister du tilliden til dig selv, præcis lige som du ville gøre, hvis det var en veninde, der blev ved at brænde jeres aftaler af – og oven i købet uden at melde fra. Du skal lære at du kan stole på dig selv, hvis du skal lykkes med at ændre vaner.

Lav realistiske aftaler
Det betyder for det første at du skal lave aftaler med dig selv der er realistiske at overholde og du skal lære at ændre dine aftaler med dig selv, når du ikke overholder det du i første omgang har aftalt. Formår du konstant at have fokus på hvornår du viger fra din oprindelige plan, så er sandsynligheden for at du får lavet nogle holdbare aftaler langt større.

Og hvad sker der når du holder fast i de sunde aftaler du har med dig selv!?
Du bliver sundere, mere energifyldt og taber dig eller hvad målet er med ændringerne. Og det gælder naturligvis alle områder af dit liv; at din tillid til dig selv bliver brudt hvis du bryder aftalerne. Hvad med at prøve at holde alle aftaler med dig selv i en dag eller en uge?
God nytår!