Vejrtrækningen foregår helt automatisk og det er sjældent, at vi skænker den en tanke. Men hvorfor skrive om vejrtrækningen, når det er en så basal og automatisk del af menneskets eksistens?? Faktum er, at mange af os ikke trækker vejret optimalt i dag. Det betyder ikk,e at vi mangler ilt, men det betyder, at vi bruger musklerne uhensigtsmæssigt til at trække vejret med – og uhensigtsmæssig brug af vejrtrækningsmusklerne mange gange om dagen mange dage i træk kan give muskelspændinger, hovedpine, smerter i ryg, lænd og baller og ben. I gennemsnit trækker en voksen vejret 20.000 gange i døgnet!! Prøv bare at forestille dig, at du gør den samme ting forkert 20.000 gange om dagen – det må da have en negativ effekt på længere sigt.

Hvorfor trækker vi vejret?

Det sker, fordi vores celler kræver det – cellerne kræver ilt for at kunne leve. Ilt cirkulerer rundt i kroppen via kredsløbet som består af hjerte, lunger og alle blodårerne. En god vejrtrækning involverer koordination imellem en masse muskler; bla. mavens, ryggens, ribbenenes og mellemgulvets muskler. Og hvorfor er vores vejrtrækning dårlig i  dag? Det skyldes en lang række ting – og for at nævne de gængse:
•    stress
•    rygning
•    forurening (bilos, rengøringsmidler, støv i hjemmet)
•    uhensigtsmæssige arbejdsstillinger
•    dårlig kropsholdning
•    dårlig form
Mit bedste råd til at få gode vejrtrækningsmuskler, for de fleste, er at bevæge sig nok og være stærk. Jo mere du bevæger dig jo mere kommer vejrtrækningsmusklerne på arbejde og jo tungere ting du flytter og skubber rundt med, jo kraftigere skal vejrtrækningsmusklerne spænde.