Alt dette lærer du på Birgitte Nymanns kostuddannelse


Ernæringslære
Næringsstoffernes biokemi, stofskifte og kropsfunktion; lær hvordan de grundlæggende kemiske forbindelser påvirkes af din livsstil.

Fødevarekvalitet
Hvad er en sund fødevare egentlig? Hvordan produceres vores mad? Hvad er god kvalitet og hvordan behandler du din mad bedst? Og hvad er der egentlig i maden? Kan dårlig fødevarekvalitet gøre dig tyk, træt og give dig uren hud?
Fordøjelse
Lær om fordøjelsen fra ”mund til bund” og lær at forstå hvilke påvirkninger der kan give dårlig fordøjelse og hvad du gør ved det.

Kulhydrater og sukkerafhængighed
Lær hvad kroppen bruger kulhydraterne til, hvordan blodsukkeret afbalanceres og hvordan du kommer af med din sukkertrang i et snuptag.

Søvn 
Hvordan påvirker mangel på eller dårlig søvn din sundhed?Motivation, målsætning og overbevisninger
Det er ikke nok at kende til optimal fødevaresammensætning og kroppens kemi, hvis du vil være sund. Den grundlæggende følelse og dermed dine tanker er vigtige for at du kommer den rigtige vej. Lær hvordan du holder fokus og vælger det rigtige for dig.

Spørgeteknik og vejlederpsykologi
Hvordan får du de rigtige informationer fra din klient, hvordan håndterer du informationerne og hvordan er du den bedste vejleder.

Fødevareintolerance & candida
Mange af os indtager dagligt fødevarer som påvirker vores immunforsvar, fordøjelse og kropsvægt. Lær hvilke fødevarer der hyppigst er tale om og hvordan du håndterer intolerancerne. Derudover introduceres du til hvordan svamp påvirker hele systemet, dit valg af fødevarer og din fordøjelse.

Basale kosttilskud/superfoods er en række kosttilskud, som har omfattende påvirkning på kroppen. Du lærer, hvad de forskellige kosttilskud er godt for, hvilke mængder og hvem der har godt af dem.


Spørgeskemaer og tolkning af dem
Vi arbejder ud fra en række spørgeskemaer som er med til at identificere hvor ubalancerne i din livsstil er. Du lærer at tolke på resultatet af dine svar og omsætte det til praksis.

Praktisk arbejde med case

Hvordan identificerer du hvor klienten skal sætte ind, og i hvilken rækkefølge de forskellige livsstilsfaktorerskal ændres, hvis der skal opnås bedst resultat? Og hvordan griber du det hele an.


Opstart af vejledningspraksis
Få gode råd til hvordan du kommer i gang som vejleder. Hvordan får du gjort opmærksom på dig selv? Hvor meget skal det koste? Hvordan griber du det hele an? Få gode råd og ideer til opstart af egen vejledningspraksis, så du føler dig rustet til at handle.


Vil du lære hvordan du arbejder med din egen sundhed, så du udnytter din krops fulde potentiale – og så du kan mærke det?

Vil du lære hvordan kroppen er selvhelbredende, når den får optimale forhold? Vil du vide mere om sundhed og hvordan du selv er herre over hvordan du har det? Vil du lære hvordan du vejleder andre i sund livsstil?

På Nymanns kostuddannelse lærer du at skille skidt fra kanel i den kæmpe mængde af information om sundhed, som vi dagligt bombarderes med. Du lærer også hvordan kroppens fysiologi reagerer på forskellige former for kost- og livsstilspåvirkninger. og du får redskaber, så du selv kan sammensætte din og din families kost optimalt tilpasset til dit og jeres liv.

Du får inspiration til at tilrettelægge kostprogrammer, der giver vægttab, god fordøjelse, smuk hud og masser af energi. Og du lærer at vejlede andre i basale livsstilsændringer. 

Fokus i uddannelsen er på det hele menneske og dermed på tiltag, der giver vedvarende livsstilsforandringer. Men du lærer også at skabe resultater her og nu.

Målgruppe: Alle, der er interesseret i at lære, hvordan kost og andre livsstilsfaktorer påvirker krop, energi, velvære og overskud. Alle der vil arbejde med kroppen fra top til tå og fra yderst til inderst. Alle der vil lære at sammensætte kostplaner, der er skræddersyet til individuelle behov.

Uddannelsen er på 3 moduler fordelt på 3 x 3 sammenhængende dage - ialt 50 timers undervisning.