Beskrivelse

Smart Start

Smart start

Et 16 ugers træningsforløb for begyndere og utrænede

Har du svært ved at finde træningslysten frem?

Vil du i form uden at bruge nødvendig meget tid?

Vil du lære at træne effektivt, så du styrer uden om skader og smerter?

Vil du i bedre form helt inde fra og ud?

Vil du træne lige når det passer dig?

Og hvor det passer dig?

Vil du være stærkere og hurtigere?

Vil du forbedre din balance og træne konditionen uden at løbe?

Vil du have bedre kropsholdning og en større muskelmasse?

Vil du have veltilrettelagte træningsprogrammer, hvor du ikke spilder tiden?

Vil du have glæden ved at bruge din krop tilbage?

Smart start er et træningsforløb for dig, der vil smart fra start med din grundform og træning.

Du lærer hvor lidt træning, der skal til for at det gør en forskel, du lærer grundlæggende teknikker i øvelser, så du styrer uden om overbelastningsskader – og så får du træningslysten boostet til et nyt niveau.

Alt for mange, tror at træning bare handler om at få sved på panden og syre i musklerne. Men hvis du fx ville lære at spille tennis, så ville du jo vide, at du skal lære de grundlæggende slag og teknikker, hvis du skal lære at få bolden kontrolleret over nettet.

Alt for mange springer den del over – og kaster sig ud i ben- og armøvelser uden tilstrækkelig instruktion, uden fokus og uden effekt, fordi man tror at ”bare det kan mærkes, så gør det godt”.

Men sådan er det ikke.

Sved og ømme muskler er ikke tegn på om træningen er god

Hverken sved eller ømme muskler fortæller om et træningsprogram gør dig i bedre form.

Det, der er afgørende for om du kommer i god form og får din træningslyst igen, er at du mestrer de grundlæggende øvelser. Når du træner optimalt, så rykker formen – og du undgår at få endnu flere smerter end du allerede har. Når du bygger formen op på grundlæggende teknikker, så er det meget nemmere at komme i form – og meget nemmere at forsætte med at træne.


Et godt træningsprogram er gennemtænkt

Det der giver og gavner, er, ud over at du lærer grundlæggende teknikker, at øvelserne sættes rigtigt sammen, så de supplerer hinanden på den rette måde i forhold til formen, hos den der laver programmet. Derfor kan du ikke bare tage et tilfældigt træningsprogram og få det optimale ud af det. Heller ikke selvom du bliver udmattet og træt efter træningen.

God træning giver energi – hver gang

En optimal træningssession efterlader dig energifyldt og med en god fornemmelse i hele kroppen. Træning må ikke dræne dig, når du vil smart fra start. Og heller ikke i længden. Og slet ikke hvis du vil forbedre din grundform og booste din lyst til mere.

Ligesom at fx tandbørstning heller ikke efterlader dig med en dårlig smag i munden, så skal god træning heller ikke efterlade dig drænet og med ondt i kroppen.

Det er en fejl at tro, at jo mere ondt, det gør, jo bedre bliver resultatet. Det er også en fejl at tro, at jo længere tid, du træner, jo bedre form kommer du i.

Det handler om at gøre det rigtige og gøre det rigtige fokuseret.


Smart Start er et træningsforløb, der giver dig:

 • Større styrke
 • Færre smerter
 • Velfungerende muskulatur
 • Større bevægelighed
 • Bedre kropsbevidsthed
 • Højere iltoptagelse
 • Bedre fedtforbrænding
 • Opstramning og velformede muskler
 • Stærkere ryg
 • Bedre kropsholdning
 • Mere energi
 • Forbedret hurtighed
 • God koordination
 • Bedre balance
 • Mindsket risiko for overtræning og opgivelse
 • Større bevægeglæde og træningslyst
 • Bedre forståelse for din krop
 • Lærdom om hvordan du bedst kommer i form


Er du klar?

Forløbet består af 16 ugers træning og viden om din krop. Du får en række træningsprogrammer med grundige instruktioner og optimale øvelsessammensætninger. Du får tekniktræning, der hjælper dig med at få det bedste ud af hver træning. Du får inspiration og motivation til at få gjort træning til en del af din hverdag, som du ikke vil undvære.

Alt sammen online og lige til at gå til, når det passer dig.


Hvad kræves af dig?

 • Du skal sætte tid af til at træne 2-4 gange pr. uge i 20-40 minutter. Og så skal du lytte til træningstips og viden om din krop hver anden uge.
 • De første 8 uger af forløbet træner du 2-3 gange pr. uge. Du vælger selv.
 • De næste 8 uger af forløbet træner du 3-4 gange pr. uge. Du vælger selv.
 • Træningsplan til de efterfølgende 16 uger, så du kan komme i endnu bedre form.


Hvad får du:

 • Træningsvejledning ud over det sædvanlige
 • 16 ugers planlagt træning
 • Træningsprogrammer lige til at følge på skærmen, når du vil og hvor du vil
 • Foredrag/oplæg/videoer om opvarmning, træningsintensitet, træningsmængde, smerter og træning, vægttab og træning, udstrækning og bevægelighed, vaner og motivation.
 • Grundig instruktion og optimale træningsprogrammer for dig, der er begynder og/eller utrænet.
 • Fællesskab med andre med samme udgangspunkt, som dig selv
 • Træningsredskaber, der gør en forskel (hvis du bestiller udstyrspakken).


Udstyrspakke:

Du kan bestille forløbet med eller uden udstyrspakke. At have optimalt træningsudstyr gør en stor forskel for resultatet – og når du får kvalitetsudstyr, så holder det i resten af dit liv.

Udstyrspakken består af:

Værdi: kr. 883

Pris uden udstyrspakke: kr. 995

Pris med udstyrspakke: kr. 1495 (udstyrspakken har en værdi på kr. 883)


Hvordan får du adgang til materialet?

Træningsprogrammerne får du via vores kursusunivers (speciel webside vi bruger til vores kursusmateriale) og via den lukkede Facebookgruppe, der hører til forløbet.

2-4 gange om ugen offentliggøres træningsprogrammer, tekniktræningssessioner og video-tips til at booste din træningslyst.


Hvornår:

Start på første træningsprogram d. 4. april 2023

Sidste træningsprogram får du den 22. juli 2023


Træner man så hen over sommerferien?

Ja! Din træning er nu kommet for at blive en del af dit liv. Lige som tandbørstning. Det stopper du heller ikke med, når du holder ferie eller fridage. Og husk; alle disse programmer kan du lave hvor som helst. Inde, ude, på ferien, på hotellet, i sommerhuset, alene, sammen med andre.


Hvor foregår det?

Det bestemmer du selv. Du kan lave træningsprogrammerne lige hvor du er, for de kræver et minimum af plads og kun simple træningsredskaber.

 

Ofte stillede spørgsmål:

Jeg er ikke god til at træne alene. Er online træning noget for mig?

Fordelene ved online træning er mange. Du kan træne lige når det passer dig. Du kan træne på meget lidt plads, og så er vores træningsprogrammer korte og intense, så de let kan passes ind i en travl hverdag. Mange af vores kursister træner også i f.eks. et fitnesscenter eller idrætsforening og så supplerer det med vores træning. Andre finder ud af at onlinetræning ikke føles som om man står der alene og at man er en del af en gruppe. Og så bliver de afhængige af at lave hjemmetræningen, fordi det giver resultat at få det gjort regelmæssigt.

Hvor lange er træningsprogrammerne?

Hvert program er på 20-40 minutter alt inklusiv. Der er massiv forskning, der viser at korte intense træningsprogrammer giver optimale resultater i forhold til at blive stærkere, sundere, få bedre kondition, forebygge livsstilsygdomme og få energi. Der er flere grunde til at de korte træningspas virker så godt. Bla. er det lettere at finde tid til træning og sjældnere springer over når programmerne ikke varer så lang tid, men også fordi den intense og komprimerede træning giver optimal udfordring. Herudover er det er slet ikke nødvendigt med lange træningssessioner så længe de er veltilrettelagt, og du bliver undervist i teknikker og udførsel.

Kan man downloade videoerne?

Ja, alle træningsvideoer kan downloades og du kan gemme dem for altid.

Skal man være medlem af Facebook at være med?

Nej, du kan træne med via vores  kursusunivers. Vi opretter en Facebookgruppe, fordi vi ved at mange af jer gerne vil afspille videoer derfra, men også fordi du så kan stille spørgsmål og kommentere på træningen.

Hvad er en Effekt-bold?

Du kan læse om bolden her: EFFEKT Bold

Den koster kr. 65.

Hvad er en trænings-strop?

Du kan læse om træningsstroppen her: Træningsstrop

Den koster kr. 499.

Jeg har dårlig skulder/knæ/ryg. Kan jeg være med?

Som udgangspunkt kan man træne med på træningsprogrammerne, selvom man har småskader. Hvert træningsprogram instrueres grundigt af Birgitte Nymann, og hun giver dig en række variationsmuligheder til hver øvelse, så du kan træne med på det niveau du er. Har du større skader og fysiske udfordringer, kan det være at programmerne ikke er egnet til dig lige nu. Er du i tvivl, er du velkommen til at skrive til os på info@nymanns.dk.

16 ugers online forløb.

Opstart 04. april 2023

Hvor: Online – lige hvor du er

Forløbet passer specielt dig hvis du er begyndere eller utrænet.

Pris

DKK 1.495,- inkl. opstartspakke
DKK 995,- ekskl. opstartspakke

Hvem underviser og guider dig igennem forløbet?

Birgitte Nymann er den underviser, instruktør, vejleder og guide på forløbet. Hun underviser dig i alle træninger. Herudover har du også fornøjelsen af al hendes viden på lydfiler og videoer, som du får i løbet af de 16 uger.

Husk du behøver ikke være med på de angivne tider. Al materiale kan tilgås online efter de forskellige elementer er afholdt – lige når du vil – for altid

Event Details

Date: 04/04/2023

Start time: 06:00 CEST

End time: 21:00 CEST