Skip to main content

“Jeg er en livsnyder, så jeg siger ikke nej til noget.” “Man skal jo ikke blive fanatisk.” “Jeg vil simpelthen ikke gå på kompromis, for så bliver livet for kedeligt.”

Disse sætninger har jeg hørt mange gange som undskyldninger for ikke at opnå de mål, man har sat for sin vægt og krop. På den ene side vil man gerne tabe sig, men på den anden side vil man “ikke være fanatisk og gå på kompromis med livsnydelsen”. Men det ene udelukker jo ikke det andet. Og er det virkelig livsnydelse at drikke og spise sig fra sans og samling? Er det livsnydelse at drikke to glas vin hver dag? Er det livsnydelse at spise for mange desserter og sige ja tak til kage, hver gang det bliver serveret?

Jeg vil svare på det senere i bloggen. Først vil jeg gerne sige, at der er ingen lov, ingen regler, ingen mulighed for at få bøder, hvis du er overvægtig, træt og doven. Det er dit valg. Du er fri til at vælge, og jeg har ingen mening om, hvordan du skal leve dit liv. Når jeg bringer livsnydelse op her, er det fordi jeg har mange klienter, der er utilfredse med deres vægt, store mave, træthed, oppustethed, dårlig søvn, koncentrationsbesvær og humørsvingninger – og de vil gerne have det anderledes. De vil gerne have det godt og tabe de ekstra kilo. Og hvis de vil det, så er de nødt til at gøre noget anderledes, for hvis de fortsætter med at gøre det, der gjorde dem trætte og tågede i hovedet, overvægtige og træge, så er det det, de får. Forandring opnås ved at gøre noget anderledes. Og så står undskyldningerne ofte i kø! Og en af dem er: “Men vi skal jo også huske at nyde livet. Det hele skal jo ikke gå op i sundhed!”

I virkeligheden er det bare en undskyldning, som mange accepterer som sandhed, men det er bare en “dårlig” undskyldning for ikke at ændre noget.

Hvis du vil ændre noget, så skal der ske noget andet. Og så skal vi se på livsnydelse på en anden måde. Er det virkelig livsnydelse at være totalt udmattet efter for meget mad og alkohol? Er det livsnydelse at have ondt i leddene og en oppustet mave, fordi man spiser for meget hvidt brød og pasta? Er det livsnydelse at være humørsvingende og tung i hele kroppen efter et bland-selv-slik-orgie?

Jeg forstår, at det føles som “selvforkælelse” fra øverste hylde, mens man drikker og spiser for meget. MEN hvad med alle de timer, dage, uger, måneder, hvor man har det dårligt, fordi man lige skulle “forkæle sig selv” dagligt/ugentligt med sukker-, alkohol- og madorgier? Er det livsnydelse? Er det at forkæle sig selv?

Det er muligt at skrue op for livsnydelsen OG leve sundt samtidig. Faktisk går de to ting bedre hånd i hånd end overspisning, undertræning og rødvinsdrikning! For du betaler med din livsnydelse, hver gang du over- eller undergør noget, der ikke er godt for dig. Også selvom det lige føles godt i de få timer, du gør det, du kalder “livsnydelse og forkælelse”. Er det virkelig forkælelse at have det virkelig dårligt i de fleste timer i døgnet?

Noget af det, jeg bruger meget tid på i mine forløb og med mine personlige klienter, er at finde det punkt, hvor vi føler, at vi får det bedste ud af det hele. Hvor der ingen kompromiser er. Hvor vi opnår den højeste livskvalitet og det bedste energiniveau. Og det er muligt. Og slet ikke så livsglæde-nedsættende, som mange tror. Vi har fået en idé om, at det er kedeligt og asketisk at leve sundt, men det er altså slet ikke sandt. Det er det modsatte. Når man gør det på den rigtige måde!!

Du kan få det hele – og det bedste – og få det maksimale ud af dit liv – på alle planer. Når du ved, hvad der giver dig nydelse – og hvad der tager den fra dig. Det lærer jeg dig på stort set alle mine kurser og forløb.

Oversigt over alle kurser og forløb

Craig