Skip to main content

Tantepuklen, som fortykkelsen i overgangen mellem skuldre og nakke så ”pænt” kaldes, når vi syntes, den er for stor og grim, er en fortykning der opstår pga. overbelastning af området i overgangen mellem nakke og brystryggen. Den 7. nakkehvirvel, som er den sidste af nakkehvirvlerne stikker i forvejen en smule længere ud end de andre hvirvler og fortykkes området yderligere, så resulterer det i en fortykning/mini-pukkel. Fortykningen opstår når området belastes forkert over en lang periode. Mange syntes ikke, det er smukt med sådan en knold i nakken, men vigtigst er det at det heller ikke er sundt. Puklen kan resultere i hovedpine, unødige nakkespændinger, smerter i arme og håndled mm. Den opstår pga. overbelastning, når kropsholdningen er forkert i for lang tid. Herunder finder en øvelse der med rekordfart mindsker puklen. Og som i øvrigt også er fantastisk til spændingshovedpine og nakkespændinger.
Tag et foto
Det er svært at måle at puklen mindskes, så hvis du vil følge udviklingen så få taget et foto af dig selv bagfra og fra siden inden træningen går i gang og derefter ca. en gang om måneden. Følger du træningsprogrammet og gør dig umage med din teknik og kropsholdning til daglig, vil du kunne se resultater efter bare 14 dages træning.

Egypteren – anti-tantepukkeløvelse
Udgangsstilling: stå med fødderne i hoftebreddes afstand. Stå med god kropsholdning og sænk skuldrene. Træk baghovedet bagud og op så hagen trækkes ind. Stræk armene lige ud til siden og bøj højre albue så fingerspidserne peger op mod loftet og bøj venstre albue modsat så fingerspidserne peger nedad mod gulvet.
Bevægelsen: drej så armene så de vender modsat. Kig til den side hvor armen indadroterer (peger ned ad) og drej armene igen og kig modsatte vej.
Gentag øvelsen 60-80 gange hver dag – gerne flere gange dagligt.

birgittenymann