Skip to main content

1. gør det synligt. Når du vil ændre vaner, så er det ikke nok at ville det. Det skal også indarbejdes så det bliver en vane. Når du vil ændre kostvaner er der en række vaner der skal ændres – og det kan være nemmere hvis du gør det synligt for dig selv hvad din plan er, for når dagligdagen rammer og der er stress og jag, så er det ikke din hjernes førsteprioritet at bruge energi på at ændre vaner. Sæt fx en seddel på køleskabet – om at du skal huske at spise grønsager til alle måltider. Sæt et glas ved håndvasken i køkkenet eller på toilettet, så du husker at du skal drikke vand. Sæt din telefon til at alarmere dig, når du skal spise dine mellemmåltider. Læg træningstøjet et sted i huset hvor du ikke kan undgå at forholde dig til det når du kommer hjem fra arbejde osv. Vær kreativ og gør det let for dig at gøre det rigtige – og det bliver hurtigere indarbejdet som vaner.

2. planlæg. Sæt træningstid af i din kalender på lige fod med andre aftaler. Og sæt tid af til at planlægge den næste uges måltider. Jo mere forudseende du er og jo bedre du er forberedt på hvordan dit liv arter sig jo bedre kan du holde dig til dine nye vaner i en hektisk dagligdag. 

3. lav en madplan. Jeg har sagt det før og kan nok ikke sige det nok. Hvis du er ”dårlig” til at spise sundt, så skal du blive bedre til at planlægge dine måltider, så du ikke først forholder dig til hvad du skal spise, når du er død-sulten og træt – og lige der er din viljestyrke til at snitte en salat nærmest ikke-eksisterende. Så du skal være forberedt på forhånd. En madplan kan være for en dag eller 2 ad gangen. Du sætter dig ganske simpelt ned og tænker igennem hvad du skal hvornår og hvilke måltider der vil være gode i den tidsplan. Og vupti; du har en madplan og meget mindre risiko for at spise noget der ikke var på din slankeplan. 

Craig