Skip to main content

Bare så du ved det, så kan du ikke miste motivationen. Du er altid motiveret. Spørgsmålet er blot hvad du er motiveret for og af. Når vi siger: ”jeg har mistet motivationen”, så er det ofte, fordi vi har mistet motivationen for at gøre det, der hænger sammen med de langsigtede mål (blive slank, komme i form, få genoptrænet knæet). 

Når du fx ikke har lyst til at træne, så har du lyst til noget andet: ligge på sofaen, se fjernsyn, gå i seng, tage på café eller noget helt andet. Når du mister motivationen til at spise, så du slanker dig, så har du motivation til at spise for meget eller for usundt.  

Så i bund og grund handler det ikke om at finde motivationen, når den er forsvundet. Det handler om at finde ud af, hvorfor det ikke er vigtigt at holde fast i at gøre det, der skal til for at nå de langsigtede mål. 

De fleste af os gør os ikke klart hvorfor vi vil tabe os og/eller i form. Vi siger bare: jeg vil tabe mig xx antal kilo eller jeg vil i bedre form. Og så forventer vi at hjernen skal være motiveret af det. Men hjernen er ikke motiveret af, at du vil tabe dig, og at du vil i form. Den er motiveret af, hvad du kan få ud af det: overskud, færre smerter, bedre nattesøvn, energiboost, flottere krop, bedre fordøjelse og alle de andre grunde du har til at ville tabe dig og/eller i bedre form. 

Når sofaen trækker eller kagerne frister, så er det lettere at foretage det rigtige valg, hvis du fx siger til dig selv: ”jeg vil træne, fordi jeg vil føle mig stærk helt inde fra og ud og jeg vil have mere energi”, end det er hvis du siger til dig selv: ”jeg skal træne, fordi jeg har besluttet mig for det” eller ”jeg bør træne, for det står i min kalender”. Så giv dig selv 10 grunde til at du vil tabe dig eller i bedre form. Og sig så det til dig selv, når du har ”mistet motivationen” og se om det gør en forskel.

Craig