Myte: Alle reagerer på usund mad på samme måde
Det er en myte at usund mad er lige usundt for alle. Vi er alle forskellige og reagerer forskelligt på forskellige påvirkninger. Et af de områder hvor der er stor forskel på, hvordan vi reagerer, er på indtaget af sukker og glukose, som du får masser af, når du fx spiser slik, drikker sodavand og spiser hvidt brød. Hovedparten af os reagerer normalt; blodsukkeret stiger efter indtagelsen, og falder igen til normalt niveau. Men iflg. undersøgelser, så reagerer ca. 1.5 millioner danskere ”unormalt” ved indtagelse af sukker og hvidt brød; blodsukkeret stiger – men det falder ikke særligt nemt igen. Og når man så igen spiser noget sukker eller andet der indeholder glukose, så stiger blodsukkeret yderligere – til usunde niveauer. For højt blodsukker gør dit blod ”klistret”, og der sker en række ødelæggelser på dine væv. Og i sidste ende giver det sygdomme som type-2-diabetes, hjertekarsygdomme, inflammation og alt muligt andet. For denne gruppe er det meget usundt at spise alle de søde sager, og alle de meget kulhydrat rige fødevarer. Meget mere usundt end for andre. Denne gruppe tager lettere på, får lettere energidyk, væskeophobninger og oplever oftere søvnproblemer, uro og smerter. Den gode nyhed er at du kan ændre det. Du kan blive en del af den gruppe, der reagerer ”normalt” på indtagelse af sukker. Prøv ugens udfordring (se herunder), og du vil være meget bedre til at regulere dit blodsukker og din appetit bagefter.