Skip to main content

Når jeg har klienter, så spørger jeg dem: “Hvad vil gøre 80 procent af forskellen?” Så, hvad er den ene ting, der gør 80 procent af forskellen? Altså, hvis du ændrer den, så gør den 80 procent af forskellen for at få dit resultat i forhold til det, de gerne vil. Om de vil stresshåndtere, tabe sig, have bedre blodsukker, komme i bedre form eller træne bedre, hvad end det nu er. Så, hvad er det, den ene ting, der gør 80 procent af forskellen? Fordi vi har altid noget, der saboterer os mere end andet, eller der er et større problem end andet.

Så, hvilken ting er dine 80 procent, altså hvor er det, din største udfordring ligger?

Jeg kan sige, for mig, der er det sukker. Hvis jeg holder mig fra sukker, så er der ikke noget, jeg behøver at lade være med at gøre i mit liv, for så har jeg det ret godt. Jeg kan ikke tåle gluten, men det er noget genetisk og ikke et sundhedsvalg på den måde, det er et spørgsmål om at overleve. Men med sukkeret, der er det et meget bevidst valg, at jeg kan mærke, at det er utroligt dårligt for min krop. Jeg elsker det, jeg er den største sukkergris, og jeg kan gå amok i det på alle mulige måder, men det bedste valg for mig er at have fokus på at skære den del ned i kosten, så kan jeg stort set gøre alt i min kost. Det er mine 80 procent.

For andre er 80 procent for eksempel at sørge for at få trænet, fordi de ved, at når de får trænet, så spiser de også sundere til det næste måltid, de sover bedre, humøret er bedre. Det vil sige, man bliver ikke så stresset, og så er det sådan en god cirkel at komme ind i. Så, hvad er dine 80 procent? Jeg har en veninde, hvor hendes 80 procent det var at lade være med at drikke kaffe. Så kan man sige, hvordan det, det var fordi hun drak så meget kaffe, at hver gang hun drak kaffe, så skulle hun lige have et stykke chokolade, fordi den kombination, den kunne hun godt lide. Så det vil sige, hun fik spist enormt meget chokolade på grund af kaffen. Så hendes 80 procent det var at sige, jeg skal skære ned på kaffen. Så får jeg spist mindre chokolade, og det var så det, der var hendes problem.

Så, hvilken ting udgør 80 procent for dig?

For nogle kan det være at få sovet nok. Nogle er enormt påvirket af mangel på søvn, vi er alle sammen påvirket, men nogle er meget påvirket af det. Nogle vil ikke bytte en times nattesøvn for noget som helst, fordi de godt ved, at det er et rigtig godt bytte. Og så alligevel nedprioriteres søvnen, som betyder, så får man ikke trænet, og så kan man godt mærke, at sukkertrangen er større osv. Så for nogen vil det at sørge for at få sovet nok, eller komme en halv time før i seng, det vil være det, der udgør de 80 procent. Så, hvad udgør 80 procent for dig? Prøv at tænke over det. Så, hvilken ting kunne det være værd at have fokus på lang tid frem, at sige den ting, den skal jeg altså have arbejdet med, så jeg er sikker på, at den bliver ændret, for at den rent faktisk udgør 80 procent af mit problem, eller min udfordring. God fornøjelse med at finde de 80 procent. 😊

Craig