Skip to main content

Hvad med at gøre denne sommer til den sommer hvor du blev sundere, fik mere energi og kom styrket ind i efteråret og vinterens mørkere timer!?

Lige nu er det lyst både tidligt og sent – og det giver mange et energiboost. Det kræver energi at ændre vaner, så det skal du ikke gøre når du er mest flad og udkørt. Udnyt det energiboost du får nu, og brug den ekstra energi på at ændre de vaner du ved der irriterer dig at du har, de vaner, der gør at du bliver træt og drænet og de vaner, du ved vil gøre dig lykkelig at få ændret. Hvis det fx er træning du godt ved du burde gøre mere af, hvad så med at stå en time tidligere op og få motioneret og trænet din krop fra starten af dagen? Så henter du fornyet energi til resten af dagen. 

Hvis du fx spiser for meget i løbet af dagen, hvad så med at udfordre dig selv til kun at spise til hovedmåltiderne og ikke andre tider.

Hvis du sover for lidt, hvad så med at få mørkelagt dit soverum og prøve at komme i seng tidligere – eller tillade dig selv at sove længere?

Udfordr dig selv i fx 14 dage, 21 dage – et overskueligt antal dage. Du behøver jo ikke træne hver dag eller sove mere hver dag. For det kan være helt urealistisk at ændre vaner hver dag, men at du fx gør det hver anden eller 3. dag i 2-3-4-5 uger. Derefter evaluerer du, og ser om det virker for dig fx at stå tidligt op og få trænet. Du kan ikke vurdere det uden at have prøvet det (lige som du siger til dine børn). Og når du står tidligere op, sove mere etc. Forandring skaber nye resultater.

Craig