Skip to main content

Jeg har arbejdet med faste, både korte og lange, i mange år. Jeg har mange erfaringer med, hvordan man praktisk kan få det til at fungere. Der er så mange herligheder ved at faste, altså at holde munden lukket lidt længere tid, og så indsnævre den tid, hvor man spiser. Det er virkelig værd at prøve af, om det er noget for dig.

Her er mine tips til at komme i gang med faste:

  1. Start blidt ud: Rigtig mange får startet fasteperioderne ud lidt for voldsomt, fordi det kan lyde så let lige at faste i 16 timer. Men ligesom med løbetræning, kan det være en god ide at starte blidt ud. Start med 12 timers faste, for eksempel fra klokken 19 om aftenen til klokken 07 om morgenen. Hvis du allerede faster i 12 timer, så prøv at øge det til 13 timer.
  2. Byg langsomt op: Hvis det er naturligt med 13 timer, så øg til 14 timer, og gå stille og roligt frem. Ligesom du ikke ville gå fra at lave styrketræning med 3 kg vægte til pludselig at tage 20 kg, er det samme gældende med faste.
  3. Giv det tid: Giv det 14 dage til at vurdere, om du synes det her er en god ide, altså om det gør noget for dig. Så du ikke bare siger: “Nu har jeg gjort det en dag, og det giver ikke noget.” Vi ved også godt, at træning ikke virker, fordi vi kun har været ude og løbe 1 gang. Så giv det lige noget tid.

Husk, der er aldrig noget, der gælder for alle. Men der er rigtig mange af os, som har kroppe, der er ude af balance. Når vi fjerner alle de små spiserier og snacks hele døgnet rundt, opstår der ”ømhed” i kroppen, ligesom der også gør, når vi træner. For at mindske denne periode og for at vi ikke kommer i ”overtræning” når vi faster, kan det være en virkelig god ide at bygge det stille og roligt op.

Craig