Skip to main content

Nu er det ikke for at være en lyseslukker her i sommertiden, men jeg vil alligevel fortælle dig hvad der sker, når du spiser mange flødeis og pommes frites på stranden eller drikker ekstra meget rosevin ved grillen. Der er nemlig så mange kalorieholdige sommerfristelser som vi udsætter os selv for hele tiden. Og det er der også plads til, hvis din livsstil ellers er sund og i balance til daglig. Men det kommer alligevel bag på mange at man så let tager på, når kost- og bevægelsesvanerne ændres bare en smule. 

Lad mig sætte det lidt i relief. Drikker du en ½ liter sodavand og spiser en softice, så skal du, hvis du er kvinde og vejer 75 kilo, løbe ca. 10 kilometer for at komme af med det igen eller gå 15 kilometer. Spiser du en grillpølse og drikker et glas vin skal du løbe 5 kilometer for at komme af med det. De største kaloriebomber er pommes frites, flødeis, pølser, sodavand og alkohol. Mest fordi de kalorier du får derfra, mætter i så kort tid. Så du får mange kalorier uden mæthed. 

Så en magelig ferie under en parasol og med masser af kalorier imellem måltiderne, kan meget hurtigt mærkes, når du skal knappe bukserne, hvis du ikke er opmærksom. 

Er der andet du kan gøre for at nyde din ferie end at spise og drikke?

God sommerferie.

Craig