Skip to main content

Spørgsmål: Kan min fordøjelse blive bedre?

Jeg føler mig ofte oppustet og jeg kommer ikke på toilettet og laver stort andet end hver 3.-4. dag. Jeg syntes jeg spiser sundt og varieret. Hvad kan jeg gøre?

Der er mange danskere, der har det på samme måde som dig. Og der er masser at gøre for at gøre fordøjelsen god. Spørgsmålet er hvad der gør din fordøjelse dårlig. Og for at finde ud af det, er du nødt til at ændre de forskellige ting, der påvirker fordøjelsen negativt, trin for trin. 

Det, der med størst sandsynlighed er synderen, er det du indtager mest af, af disse ting: Sukker, hvedemel, kaffe, mælkeprodukter, oksekød og alkohol

Og så er synderen ofte det, du indtager for lidt af af disse ting: Vand, fedt og kostfibre

En måde at få overblik over hvad du indtager meget af og hvad du indtager for lidt af, er ved at skrive ned hvad du spiser. En kostregistrering på minimum 7 dage giver dig et godt overblik. Hvilke fødevarer indeholder raffineret sukker? Hvor er der hvedemel i kosten? Hvor meget vand drikker du? Hvad spiser du, som giver dig kostfibre (du skal op på minimum 30 gram dagligt)? Hvor meget fedt får du egentlig? Det kan være svært selv at se detaljerne i kosten, men du kan få et klart billede af hvor varieret og ensidig din kost er ved at skrive ned hvad du spiser. De fleste får en ide om hvad de skal ændre på, når de gør det.

Craig