Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad der “dukker op”, når vi afgifter kroppen og forsøger at skabe balance.  Er du ked af det? Hvad vil du og hvor skal du hen? Livets store spørgsmål står klarere, når vi selv er klare. Og det er ikke altid let. For at de sunde vaner skal vare ved – og det skal de da – så skal vi arbejde med os selv og vores følelser.

Humørsvingninger, følelse af utilstrækkelighed, mangel på energi, mere indadvendt fornemmelse kan i høj grad skyldes at kostvanerne ændres. Mad stimulerer kroppen og hver en celle. Prøv at tænke på hvordan du tænker, når du er sulten. Udover du tænker på at blive mæt (som er en følelse), så tænker du også på hvad maden kan gøre for dig. Hvilken følelse skal maden skabe for dig? Det er derfor at det kan virke angstprovokerende at tænke på at der er noget bestemt i sin mad som man skal undvære, for det betyder man skal undvære en bestemt fornemmelse/følelse. Hvorfor tænker vi ikke på magert kød og grønsager hver gang vi er sultne? Det er fordi, det er ikke nok bare at blive mæt, kroppen vil også stimuleres – specielt hvis man er vant til at håndtere sine følelser med mad (og det kan man sagtens gøre uden at føle at det er sådan). Så når du fjerner alt det som stimulerer kroppen kraftigt (sukker, kaffe, hvidt brød, chips, meget forarbejdede fødevarer, sodavand, saftevand osv), så kommer følelserne, som normalt undertrykkes, frem. Så når humøret daler og utilstrækkeligheden trænger sig på, så har det ikke noget med kosten at gøre som sådan. Det er sådan du grundlæggende har det, men måske ikke lige har fået kigget på det i et stykke tid, fordi du har kunnet holde de følelser nede ved at spise.  Og ja, det er kan da være en ordentlig kamel at sluge at finde ud af at man har en grundlæggende følelse af ikke at være god nok, men man kan jo også vende det positivt og sige; neeeej hvor godt at jeg finder ud af det, så kan jeg jo gøre noget ved det!!

Så jeg tænker jo; byd hver en dårlig følelse velkommen og tænk på at den er der for at dit sind kan heles. Hvis sindet skal blive rent, så skal skidtet renses ud og der skal rengøres – og rengøringen er måske ikke det sjoveste i verden, til gengæld er det så fedt når det er gjort….

God fornøjelse med de sunde vaner helt inde fra og ud.