Beskrivelse
Kostuddannelse – for dig der vil vide mere
Vil du lære, hvordan du arbejder med sundhed, så du udnytter din krops fulde potentiale?
På Nymanns kostuddannelse lærer du ikke blot at skille skidt fra kanel i den kæmpe mængde af information om sundhed, som du bombarderes med. Du lærer også hvordan kroppens fysiologi reagerer på forskellige former for kost og livsstilspåvirkninger. Du får nødvendige redskaber til selv at kunne sammensætte din og familiens kost, så den bliver optimeret til dit og jeres liv.
På uddannelsen vil vi blandt andet arbejde med:
- Ernæringslære
- Kulhydrater, blodsukker, kostfibre og sukkerafhængighed
- Slankekost
- Stress
- Søvn
- Træning, motion og daglig bevægelse
- Motivation: målsætning og overbevisninger.
Du får inspiration til at tilrettelægge kostprogrammer, der giver vægttab, god fordøjelse, smuk hud og masser af energi – og du lærer at vejlede andre, i basale livstilsændringer.
Fokus i uddannelsen er på det hele menneske og dermed tiltag, som giver sunde og vedvarende vaner. Du lærer også at skabe resultater her og nu.
Uddannelsen er fordelt på 9 dages undervisning, hvor du møder op kl. 9-16 hver gang.
Målgruppe
Alle, der er interesseret i at lære, hvordan kost og andre livsstilsfaktorer påvirker krop, energi, velvære og overskud. Alle der vil arbejde med kroppen fra top til tå og fra yderst til inderst. Alle der vil lære hvad der påvirker vores energiniveau, vaner og evne til at nå vores mål.
INDHOLD
Ernæringslære
Næringsstoffernes biokemi, stofskifte og kropsfunktion; lær hvordan de grundlæggende kemiske forbindelser påvirkes af din livsstil.
Fødevarekvalitet – hvad er det egentlig at du spiser?
Lær hvad der er en sund fødevare – og lær hvordan du behandler din mad bedst, så den smager godt, mætter godt og virker godt.
Vand og væske
Hvor meget og hvor lidt skal der til. Lær at forstå kroppens behov og omsætning af væske. Lær at identificere om du er dehydreret og lær at finde ud af om du drikker nok vand.
Kulhydrater, blodsukker, kostfibre og sukkerafhængighed
Lær hvad kroppen bruger kulhydraterne til, hvordan blodsukkeret afbalanceres og hvordan du kommer af med din sukkertrang. Lær at forstå sukker, stivelse, kulhydrater og blodsukker, så du kan foretage de bedste valg for dig selv. Forstå hvorfor kulhydrater er gavnlige og helt uundværlige hvis du vil tabe dig, være sund, nære din krop og holde dig frisk dagen lang.
Protein – en byggesten, der giver hjerneføde og mæthed
Bedre blodsukkerregulering og godt humør. Hvis du kan fordøje dem. Lær at spise proteiner, så de gavner uden at overbelaste din krop.
Fedt – en byggesten og energikilde
Det er helt essentielt at få nok fedt, for at kroppen kan fungere godt – og også for at få den bedste forbrænding, koncentration og nattesøvn. Lær at forstå forskellen på dellefedt og cellefedt.
Slankekost – find din vej i slankejunglen.
Hvordan sammensætter du en dagskost, der både giver energi og vægttab samtidig? Hvor meget skal man spise, når man vil træne og slanke sig? Forstå hvor let et vægttab kan etableres – og forstå hvad der skal til for at det kan vedligeholdes. Helt uden kalorietælling og timelange træningsplaner. Det handler om at vide, hvad der virker og hvad der ikke virker.
Stress – forstå hvordan stress påvirker hvad du spiser
Stress påvirker alle kroppens 70-100 trilliarder celler – og er en vigtig faktor for vores energi, overskud og sundhed. Men hvad er stress egentlig og hvorfor påvirker den langvarige stress kroppen negativt? Hvorfor gør stress dig tyk og træt – og hvorfor er det umuligt at have en optimal fordøjelse, når kroppen er stresset? Lær det hele og mere til.
Søvn – sov dig sund, frisk og slank
Hvordan påvirker mangel på eller dårlig søvn din sundhed. Lær simple og effektive metoder til at få den bedste nattesøvn og alle de fordele, der følger med at hjernen får restitutionstid.
Træning, motion og daglig bevægelse
Lær hvor lidt træning og hvor meget motion, der skal til for at kroppen fungerer bedst helt inde fra og ud. Få den sidste nye viden om træning, bevægelse og daglig bevægelse.
Fordøjelse – lær om sundhed fra mund til bund.
Lær hvad god fordøjelse er. Og lær hvad der påvirker fordøjelsen negativt. Lær om hvad tarmbakterier, overspisning, koncentrationsbesvær og kostfibre har med hinanden at gøre. Og lær hvordan du let og lige til tager toppen af den “dårlige mave”.
Fødevareintolerancer og sensitivitet – sund mad er ikke godt for alle.
Flere af os bliver påvirket negativt selv af alle de sunde fødevarer. Hvilke symptomer kommer fra fødevareintolerance – og hvordan identificerer du det? Hvorfor er det ofte de fødevarer, vi spiser jævnligt, som vi ikke tåler?
Motivation
Målsætning og overbevisninger; det er ikke nok at kende til optimal fødevaresammensætning og kroppens kemi, hvis du vil være sund. Den grundlæggende følelse og dermed tankerne er vigtige for at du kommer den rigtige vej. Lær hvordan du holder fokus og vælger det rigtige for dig.
Alt dette lærer du
- Kostvejlede andre og dig selv med udgangspunkt i hvor de/du er, i stedet for en fastlåst kostplan
- Tage udgangspunkt i hvor klienten/du er, og forstå hvad der skal til for at nå målet
- Identificere hvor det er optimalt at sætte ind for at nå sit mål
- Skabe langtidsholdbare resultater med simple tiltag
- Justere livsstilen alt efter hvordan kroppen reagerer og forstå at det ikke altid er det samme der virker på samme måde
- Forstå at der ikke er en plan, der virker for alle og at alle tager sin egen vej til målet
- Grundlæggende næring, og hvad kroppen gør ved det du spiser
- Kost, mad og livsstil, der kan ændre sygdom og overvægt
- Slikoverspisning og hvad du kan gøre ved den
- God søvn, og hvordan dagslyset påvirker kroppens døgnrytme
- Hvorfor kalorietælling ikke kan gøre kroppen frisk og sund
- Vand, væske, kulhydrater og blodsukker, fedt og fedtsyrer, protein og aminosyrer, vitaminer. og mineraler – og alt derimellem
- Hvorfor kostplaner sjældent virker og kan ødelægge selv den bedste kur
- Cellernes opbygning og nedbrydning
- At det der virker for den ene, ikke nødvendigvis virker for den
- Hvorfor det er svært at tabe sig, når man spiser for lidt fedt
- Hvorfor smør og fløde er bedre end margarine og solsikkeolie
- Hvad der giver mæthed og sult
- Hvordan man får et velreguleret blodsukker, og hvad man gør når man har et kroniske for højt blodsukker
- Måle dit blodsukker og bruge målingerne til at forbedre kroppens balance/sundhed/fremme vægttab
- Hvad der skal til for at få cellerne til at optage blodsukkeret, når de har svært ved det
- Insulinresistens og type-2-diabetes
- Hvordan kostfibre er ekstremt vigtige for humøret, appetitkontrollen, blodsukkerreguleringen, nattesøvnen og overvægten
- Slankekost og holdbar vægttabsstrategier og forstå, hvorfor der ikke er én kur der dur
- Fordøjelsens betydning for resten af kroppen
- Hvorfor det er svært at ændre kost- og træningsvaner og hvordan man kan arbejde med det
- Lave holdbare målsætninger, og forstå hvordan vaner ændres
- Forstå kroppens udfordringer, begrænsninger og selvhelbredende evner
- Hvordan du griber hele vaneændringsprocessen an
Kom af med
- Topmaven
- Hovedpinen
- Overvægten
- Ledsmerterne
- Væskeophobningerne
- Hovedpinen
- Migrænen
- Sukkertrangen
- Overspisningslysten
- De ømme knæ
- Den store mave
- De ildelugtende prutter
- De største rynker
- Den urolige søvn
- Det ukontrollerede blodsukker
- Den hårde hud på hælene
- De dårlige vaner
- Den dårlige ånde
- Den oppustede mave
- Den urene hud
- De revnede hæle
- Den genstridige eksem
- De sidste kilo
- De tunge ben
- De hævede øjne de stive ankler
- De brede hofter
- Den ringe smag i munden
- Den dårlige samvittighed
- Forvirringen over hvad du og andre skal spise
Kostuddannelse – for dig der vil (vide) mere – København, 2025
Kursusbevis
Du får et kursusbevis for gennemførsel af kurset.
Dato og tid:
- Modul 1: 31/01 – 02/02 2025
- Modul 2: 20/03 – 22/03 2025
- Modul 3: 08/05 – 10/05 2025
Alle dage fra 09:00 til 16:00
Sted
København
Underviser
Birgitte Nymann
Måltider og ophold er IKKE inkluderet i prisen.
Deltagelse
Du kan også deltage både med fysisk fremmøde og online.
15 på lager
Afmelding af tilmelding
Du kan afmelde og få fuld refundering indtil 1 måned før afholdelse af kursus. Herefter refunderes 50% indtil 14 dage før kursusstart.
Der ydes ikke refusion/kompensation ved manglende fremmøde herefter. På uddannelser/kurser med flere moduler/dage ydes ikke kompensation for manglende fremmøde på efterfølgende moduler/dage uanset årsag.
Vidste du
Se her hvordan du kan spare penge på uddannelsen: Læs om bruttolønsordningen