I mange år har et af slankerådene lydt; undgå flydende
kalorier. Det råd bliver nu modificeret lidt for forskerne har fundet ud af at
visse former for flydende kalorier faktisk virker slankende – fordi de mætter
MERE end de faste kalorier.
Hvordan hænger det sammen, tænker du nok!?
Jo ser du; hvis du fx spiser kød eller fisk sammen med grønsager
og drikker vand til, så tygger du det, synker – og det lander i mavesækken.
Vandet smutter hurtigt videre i systemet og tilbage ligger maden.
Laver du derimod fx en kyllinge- eller fiskesuppe, så bliver
kød eller fisk blendet sammen med grønsager og vand, du ”slubrer” suppen i dig,
synker og den lander i mavesækken, men fordi vand og mad er bundet sammen, så
bliver vandet liggende i mavesækken i længere tid.
I hvert fald er det den forklaring som forskerne giver. De
siger, at suppen bliver liggende i maven i op til 3 timer i modsætning til det
mere faste måltid som er væk fra mavesækken på 1-2 timer alt efter
sammensætning.
Hvis du spiser suppe, før du spiser andet mad, så viser
forskningen at du i gennemsnit spiser 20 % mindre i hele måltidet – end hvis du
ikke spiser suppe.
Og det skulle efter sigende gælde det samme med smoothies i
forhold til fast frugt. Og blander du grønsager i din frugtsmoothie, så giver
det endnu bedre mæthed.